Campanii caritabile de sărbători. Faptele care aduc bucuria în vieţile celor mai puţin norocoşi - LIFE.ro
Mergi la conținut

Campanii caritabile de sărbători. Faptele care aduc bucuria în vieţile celor mai puţin norocoşi

Îi ia din orfelinate sau chiar de prin canale, îi îngrijeşte, îi duce la şcoală, le asigură tratamentele sau intervenţiile medicale necesare şi acum are nevoie de...
Share this article

Sărbătorile sunt o perioadă bună pentru a petrece mai mult timp cu familia şi pentru a ne bucura din plin de zilele libere. Este însă şi perioada în care oamenii sunt cei mai dispuşi să se implice în campanii caritabile şi să facă donaţii către diverse cauze. Poate tocmai de aceea luna decembrie este luna în care se fac cele mai multe strâgeri de fonduri.

Campanii caritabile de sărbători

Dacă ar sta cineva să numere, cred că ar reieşi că în decembrie sunt zeci de mii de campanii de strângere de fonduri sau bunuri pentru cauze dintre cele mai diverse. Se strâng haine şi jucării pentru copii din medii defavorizate, alimente pentru bătrâni din locuri uitate de lume, bani pentru copii sau oameni aflaţi în suferinţă sau care au nevoie de intervenţii chirurgicale. Oameni care au nevoie de ajutor sunt mulţi, iar de sărbători sunt şi mai mulţi oameni dispuşi să ajute.

Oraşul Faptelor Bune, campania organizată de Radio Zu este un exemplu excelent despre puterea pe care o au oamenii atunci când luptă pentru cauze comune. Timp de o săptămână, 9 DJ s-au mutat într-o casă din sticlă, în Oradea şi au pornit un maraton de strângere de fonduri pentru diverse cauze caritabile, înscrise anterior pe platforma campaniei. În prima oră de la startul campaniei se strânseseră deja 19.500 de euro pentru o familie cu 3 copii, ai căror tată a pierit la sfârşitul verii, după ce a încercat să-şi salveze unul dinre copii de la înec. Zeci de mii de euro s-au adunat însă în fiecare zi pentru cauzele prezentate de DJ-ii Radio Zu.

Luna decembrie a fost însă plină de campanii caritabile, mai mari sau mai mici, şi toate sunt la fel de importante: o dată pentru beneficiarii lor, iar a doua oară pentru că ne arată cât de multe lucruri bune putem face dacă ne unim forţele.

Elevii Liceului de Arte din Oradea au organizat şi ei o campanie caritabilă intitulată Arta de a dărui. Copiii au strâns vreme de 2 săptămâni alimente destinate Mesei săracilor, un proiect prin care săptămânal se pregăteşte mâncare gătită pentru oamenii nevoiaşi sau bolnavi din oraş.

În prag de iarnă Mirela Retegan şi Fundaţia Zurli au dat startul campaniei anuale Încalţă un copil. Oamenii au fost invitaţi să cumpere şi să doneze o pereche de încălţări noi pentru copiii cărora familiile nu le pot asigura acest lucru, dar şi pentru copii din centrele de plasament. Finalul campaniei a adus 10.000 de ghetuţe noi pentru cei mici, iar imediat după asta Fundaţia Zurli a dat startul unei noi campanii: O casă pentru Sarah şi copiii fără casă. Sarah este o femeie care şi-a asumat o misiune extrem de dificilă: aceea de a salva copiii pe care nu-i vrea nimeni din cauza bolilor rare şi grave cu care s-au născut. Ea îi ia din orfelinate sau chiar de prin canale, îi îngrijeşte, îi duce la şcoală, le asigură tratamentele sau intervenţiile medicale necesare şi are nevoie de o casă mai mare, în care să poată aduce cât mai mulţi copii aflaţi în astfel de situaţii.

Fii Moş Crăciun pentru o zi este o campanie organizată în fiecare an în luna decembrie, iar misiunea organizatorilor este să strângă cât mai multe cadouri pentru copiii şi familiile aflate în situaţii defavorizate. Se adună haine, încălţăminte, jucării, rechizite, cărţi, alimente neperisabile, dulciuri sau produse de igienă, dar se strâng şi bani cu care se cumpără lucruri necesare pentru beneficiarii campaniei.

Prietenii lui Moş Crăciun este o altă campanie umanitară organizată an de an în Iaşi, menită să ajute oamenii din zonă care nu au ce pune pe masă de sărbători. Timp de 3 săptămâni cei care pot şi vor donează bani în contul pus la dispoziţie de organizatori, iar cu câteva zile înainte de Crăciun pachetele cu alimente ajung la persoanele care au mare nevoie de ele.

Asociaţia CONIL a organizat în prima jumătate a lunii decembrie campania Şi tu poţi fi Moş Crăciun pentru a putea împlini dorinţele copiilor aflaţi în sprijinul acesteia. 60 dintre aceştia i-au scris Moşului lucrurile pe care şi le doreau de sărbători, iar voluntarii intraţi în campanie s-au asigurat că cei mici le-au şi primit de sărbători.

Sunt mulţi oameni care şi-au făcut o datorie de onoare din a le deveni ajutor celor din jur. Nicoleta Ioniţă este unul dintre ei, pentru ea strângerea de lucruri pentru cei aflaţi în nevoie fiind de multă vreme o prioritate. Fie că vorbim de Paşte, de începutul şcolii, de vacanţe sau de Crăciun, mereu găseşte oameni care au nevoie de ajutor şi, la rândul ei, are nevoie de oameni care să îl ofere.

Campanii caritabile sunt multe, iar asta arată cât de mari şi de multe sunt nevoile oamenilor, dar asta nu doar de sărbători. Oamenii aflaţi în situaţii defavorizate au nevoie de ajutor în orice perioadă a anului, aşa că dacă puteţi, nu ezitaţi să li-l oferiţi.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora