Mr. Travel: “Acum un an am creat un bucket list comun şi ne-am scris cele mai aprige dorinţe pe care vrem să le realizam în viaţa asta. 30 de ţări până la 30 de ani a fost una dintre ele” - LIFE.ro
Sari la conținut

Poate că până la 30 de ani unii au fost fericiţi că şi-au luat o casă şi că au un job stabil, pentru Iulian şi Ioana lucrurile acestea nu au însemnat, însă, împlinirea. Au avut un alt vis. Unul mai îndrăzneţ şi mai curajos. Au vrut să plece în lume. Şi să viziteze 30 de ţări până la 30 de ani. 

Iulian Lupu, cunoscut în social media drept Mr. Travel şi iubita lui, Ioana Zamfir (ioana_ontheway pe Instagram) au plecat în lume. Şi s-au întors doar după ce au văzut ţări din Europa, Asia şi Africa. Au decis să plece în Asia pe termen nedeterminat şi s-au întors cu foarte multe experienţe şi amintiri de neuitat. Au renunţat la joburile pe care le aveau şi au plecat să îşi îndeplinească un vis. Cu ce s-au întors? Ce le-a lipsit în toată călătoria lor? Şi ce locuri ne-ar recomanda? Găsiţi toate aventurile lor în rândurile de mai jos. Călătorie plăcută!

Cum a început această dorinţă de a vizita 30 de ţări până la 30 de ani? 

Acum un an am creat un bucket list comun şi ne-am scris cele mai aprige dorinţe pe care vrem să le realizam în viaţa asta. 30 de ţări până la 30 de ani a fost una dintre ele.

Vi s-a îndeplinit? Prin ce ţări aţi fost? Şi în cât timp?

Am îndeplinit această dorinţă. Acum avem 31 de ţări la activ:

·     În Europa am fost în Bulgaria, Italia, Vatican, Spania, Anglia, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria, Austria, Suedia, Franţa, Olanda, Moldova, Grecia, Serbia, Belgia şi Malta.

·     În Africa am fost în Maroc, iar în Asia am fost în India, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Hong Kong, Macao, Singapore, Indonezia, Malaiezia, Vietnam, Laos, Thailanda şi Turcia.

Călătorim de mult timp, încă de la 18 ani, dar cele mai multe ţări am vizitat în ultimii 3 ani.

Multă lume se gândeşte să îşi ia un an sabatic, însă puţini au curajul să o facă, voi cum aţi luat această decizie?

Ne-am spus că sunt lucruri ce pot fi făcute doar la o anumită vârstă şi acum am simţit că este momentul cel mai bun. Călătoriile ne fac fericiţi şi am vrut să fim împliniţi.

Cum aţi ales destinaţiile? Şi de ce acest itinerariu?

Iniţial am vrut să mergem în SUA. Am făcut nişte calcule şi am spus că în Asia am sta o perioadă mult mai lungă decât dacă am merge în SUA şi am sta 2-3 săptămâni. 

Am vrut să vedem cele mai faimoase ţări din Asia despre care am citit atât de multe. Unele le-am ales pentru plajele superbe pe care le-am văzut în multe fotografii, altele pentru temple, altele pentru că erau incluse pe bucket list.

Povestiţi-ne despre cel mai interesat loc în care aţi fost? Ce te-a impresionat cel mai mult acolo?

CLAR: Templul Akshardham din New Delhi – India

Este un templu construit în 2008,  foarte nou şi incredibil de frumos. Pentru construcţia lui nu a fost folosit deloc ciment, ci un clei special creat de constructori. Frumuseţea acestui loc vine din arhitectura sa, detaliile atât de bine puse la punct. Şi povestea lui Budha ilustrată prin sculpturi de-a lungul acestuia sunt incredibile. Când păşeşti în interiorul templului, chiar de eşti de altă religie sau ateu, pur şi simplu simţi o energie incredibilă … simţi cum se pogoară asupra ta şi te copleşeşte.

Din păcate, aici nu este permis niciun fel de poze, telefoanele şi bunurile personale îţi sunt oprite la intrare, aşa că nu vă putem arăta nimic de aici. 

Unde aţi întâlnit cei mai interesanţi oameni? 

Cei mai interesanţi oameni i-am întâlnit în Filipine şi în Bali. Spunem asta pentru că acolo ei sunt oameni foarte, foarte buni. Foarte sociabili, te salută când treci pe stradă, îţi mulţumesc că le-ai trecut pragul, că le-ai vizitat ţara, te invită la masă fără să te cunoască. 

Ce aţi învăţat de la ei?

De la ei am invatat sa traim în prezent şi să mulţumim pentru ceea ce avem. Să uitam de grijile zilei de mâine, pentru că astăzi suntem aici, mâine nu se ştie.

E ceva ce i-aţi învăţat voi pe ei?

Nu putem spune că i-am invatat foarte multe noi pe ei, ba din contra, noi suntem cei care am avut mai mare nevoie de a învăţa. Cel mai important … modul în care trăiesc ne-a arătat că, în ciudat faptului că poate sunt mai puţin avuţi ca noi, sunt mai fericiţi.

Dacă ar fi o destinaţie pe care să ne-o recomanzi, care ar fi aceea? Şi de ce?

BALI – pentru energia pozitivă pe care o emană insula şi pentru oamenii de acolo. Pentru că simţi că eşti în RAI şi că toţi oamenii de acolo se ajuta unii pe ceilalţi şi mulţumesc pentru orice lucru îi înconjoară.

CĂLĂTORI ÎN DOI

Ce a însemnat această aventură pentru relaţia voastră?

Consolidare şi cunoaştere.

Cum a fost să fiţi mereu împreună? 

Foarte bine. Am învăţat că cel mai mare ajutor îţi este persoana de lângă tine şi nu cei care zic ca îţi sunt prieteni.

Care au fost cele mai grele momente? Şi cum le-aţi depăşit?

Cele mai grele momente au fost cele în care ne era dor de casa şi de familie. Însă am trecut peste toate aceste momente încurajându-ne unul pe celălalt. 

La un moment dat Ioana spunea ca vrea acasă, în patul ei, cu mâncarea mamei şi eu îi spuneam că peste câteva luni o să regrete acele vorbe şi îşi va dori să fie înapoi.

RECOMANDĂRI DE CĂLĂTORIE

La final, vă invităm să jucăm jocul recomandărilor de turism, completaţi propoziţiile de mai jos:

  1. locul în care am văzut cei mai frumoşi oameni este BALI.
  2. nu o să uit niciodată mâinile lui Ayu, doamna ce deţinea casa din Bali unde am locuit o lună de zile.
  3. ţara unde găseşti cea mai bună mâncare este Italia.
  4. locul în care am avut cea mai frumoasă legătură cu natura este Filipine.
  5. nu credeam că o să pot să experimentez aceasta senzatie vreodata: de a lăsa totul în urmă şi a pleca pe perioadă nedeterminată în necunoscut.
  6. în Indiaam învăţat gustul Coriandrului.
  7. în Hong Kongam descoperit sportul cel mai aprig: exploratul la pas de dimineaţa până noaptea.
  8. ţara în care m-aş întoarce oricând: Indonezia.​
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora