Poveste de Crăciun într-un glob
Fiecare Crăciun este special pentru că probabil este cea mai frumoasă sărbătoare din an. În afară de Grinch, nu am văzut pe nimeni căruia să nu-i placă Crăciunul şi care să nu se implice emoţional şi fizic în această sărbătoare. Crăciunul este despre emoţia întâlnirii cu familia, despre a primi şi a dărui cadouri, despre linişte, pace şi iubire.
Mă voi întoarce însă la cadouri. Cadourile de Crăciun pot fi de tot felul, de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai scump, până la unul simbolic. Căutând o idee frumoasă de Crăciun am aflat de Veronica Sticlaru, o persoană obişnuită, cu o meserie ca a multora dintre noi, dar care ştie să facă din Crăciun o adevărată poveste. În fiecare an, îşi amână puţin job-urile legate de managementul brandului şi se dedică creării unor globuri de Crăciun personalizate. Un glob de Crăciun personalizat de ea este o idee excelentă de cadou pentru cineva drag, este un cadou ce va rămâne şi la anul şi anul viitor şi tot aşa, este ceva pe care sigur îl vei pune în brad. Face globuri umplute cu sclipici, cu puf, cu bucăţele de ziare, cu sfoară, cu te miri ce. Le ornează şi le decorează într-un mod excepţional. A făcut globuri pentru bucătari umplute cu reţete sau cu ingrediente, pentru florari, umplute cu lavandă, pentru electricieni, pasionaţi de lectură sau fashion, iar lista poate continua la nesfârşit. Imaginaţia ei nu se opreşte niciodată.
Cum ţi-a venit ideea de a face globuri personalizate şi decoraţiuni de Crăciun?
În fiecare an de sărbători mă apuca groaza că iar nu ştiam ce să dăruiesc prietenilor şi colegilor şi iar mă pomeneam cu o grămadă de cadouri banale. Apoi, după ce m-am mai maturizat, mi-am dat seama că magia Crăciunului stă în lucrurile simple şi în momentele petrecute alături de cei dragi. Globurile personalizate s-au născut din dorinţa de a aduce bucurie printr-un gest simplu.
De cât timp faci acest lucru?
Decoraţiuni lucrate manual realizez încă de la 18 ani când în loc să mă pregătesc pentru bacalaureat meşteream tot felul de obiecte, însă ideea globurilor de Crăciun mi-a venit în urmă cu 3 ani.
Înţeleg din prezentarea ta că în restul anului eşti brand manager. Cum reuşeşti ca înainte de Crăciun să îngheţi activitatea şi să te ocupi de această afacere?
Răspunsul este simplu: nu sunt brand manager cu carte de muncă. Sunt freelancer şi îmi împart timpul după nevoi. Nu îngheţ complet colaborările pe care le am cu diferite branduri ci le “încetinesc”. Am multă înţelegere din partea colaboratorilor mei şi asta este un real ajutor. Cred cu tărie în lucrurile făcute cu pasiune şi de aceea am parte şi de această deschidere din partea celor cu care lucrez.
Este o afacere? Poate asta trebuia să fie prima întrebare.
Da, este o afacere. Am profit de pe urma acestei activităţi. La bază sunt economist şi asta m-a ajutat foarte mult să îmi structurez business-ul. Colaborarea pe care am avut-o cu Ana Morodan m-a ajutat să îmi dezvolt latura umană şi să învăţ câte ceva despre PR, iar toate acesta mi-au dat o viziune completă asupra afacerii mele.
Tu cui dăruieşti obiectele tale?
Primele globuri personalizate le-am dăruit familiei şi prietenilor, apoi au urmat colaboratorii, diferite asociaţii umanitare care le-au vândut în cadrul unor licitaţii şi au donat banii, iar anul acesta în sfârşit mi-am dăruit unul mie.
Ce înseamnă pentru tine Crăciunul?
Pentru mine Crăciunul are o singură definiţie: bucurie cu miros de scorţişoară.
Ce planuri ai de aceste sărbători, după ce toţi se vor fi bucurat de cadourile tale?
Întotdeauna de Crăciun merg să îmi vizitez părinţii. Abia aştept să împodobim bradul şi apoi să petrecem timp împreună. De obicei nu îmi fac planuri de Crăciun, căci este o perioadă în care îmi place să las lucrurile să mă surprindă şi doar să se întâmple.
Viaţa este o pasiune pentru tine?
Cred cu tărie ca viaţa este despre lucrurile care ne pasionează şi ne fac să ne simţim liberi. Cred că fiecare zi este specială, căci timpul nu mai putem să îl dăm înapoi, şi atunci ar fi păcat să nu trăim cu pasiune. Sunt recunoscătoare că trăiesc în această perioadă, că timpurile şi societatea au evoluat în aşa fel încât să putem să facem ceea ce ne dorim, iar cei care au regrete şi nu îşi iubesc viaţa nu ştiu ce pierd. Mi se pare extraordinară viteza cu care se mişcă şi se întâmplă lucrurile, oportunităţile pe care le avem, toate ne oferă şansa de a face ceea ce ne dorim.
Pentru ce pasiune merită să trăieşti la maxim, în opinia ta?
Merită să trăieşti la maxim punct. Merită să fii liber, să faci ceea ce te pasionează, ce te face fericit. Nu cred în jumătăţi de măsură. Sunt o persoană asumată şi nu rezonez cu oamenii care au îndoieli. Oare merită să îmi urmez visele? Oare sunt liber să îmi trăiesc viaţa aşa cum îmi doresc? Oare pot face greşeli? Cred că odată ce realizăm că noi suntem responsabili pentru tot ce trăim în fiecare clipă o să descoperim că merită să trăim la maxim şi să ne urmăm pasiunile.
Ce te pasionează pe tine aşa de tare încât simţi că viaţa ta ar fi cu totul alta fără această pasiune?
Îmi place să creez. Orice. Obiecte, business-uri, relaţii. Nu îmi pot imagina o altă Veronică care să facă lucrurile diferit. Am prea multe planuri pe care vreau să le împlinesc ca să mă pot gândi cum ar fi dacă… 🙂
Acest articol face parte din campania LIFE is Passion în care vom arăta ce înseamnă cu adevărat să-ţi cultivi pasiunile. Campania se va încheia cu evenimentul LIFE is Passion în care pasiunile se vor materializa în experienţe pentru vizitatori.
LIFE is Passion se deschide pe data de 24 noiembrie cu un eveniment privat în vila Qreator by IQOS şi tot acolo va putea fi vizitată de publicul larg pe data de 25 noiembrie, între orele 10.00 şi 21.00.
Partenerii principali ai campaniei sunt Volvo şi Nespresso. Evenimentul este susţinut de Qreator by IQOS, Japanos, Domeniul Bogdan, Golf Room şi Aqua Carpatica.