Ce cărţi mai citesc vedetele? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce cărţi mai citesc vedetele?

Recomandările vedetelor autohtone sunt adevărate surse de inspiraţie pentru cei care îşi mai fac timp să citească. Şi o fac cu plăcere. Preferinţele sunt dintre cele mai variate.
Share this article

Recomandările vedetelor autohtone sunt adevărate surse de inspiraţie pentru cei care îşi mai fac timp să citească. Şi o fac cu plăcere. Preferinţele sunt dintre cele mai variate.

Andreea Marinescu

“Iată-mă“, Jonathan Safran Foer

Este o carte despre ce ni se poate întâmpla tuturor, despre viaţa de zi cu zi şi despre cât de mult putem fi afectaţi de lucrurile mici, despre familie, probleme, percepţii, despre lumea în care trăim. Ne pune cumva în afara cutiei şi e foarte posibil să regăsiţi în ea pasaje care seamănă izbitor cu ce vi se întâmplă.

Lavinia Petrea

“Uranus Park”, M. Duţescu

Este un roman inspirat din realitatea românească imediată şi spune povestea unui tânăr arhitect, poveste în care sigur se regăsesc mulţi tineri la început de carieră. „Este despre sacrificii, angoase şi compromisuri, un roman scris cu mult umor dar şi foarte multă tristeţe”, mărturisea autorul la lansare.

Corina Caragea

”Open”, Andre Agassi

E o autobiografie ieşită din tipare. Nici Agassi nu e un sportiv oarecare, însă surpriza mea şi a tuturor celor care au citit această carte a fost imensă. Cum ar fi ca Ronaldo să spună acum că de fapt urăşte fotbalul, că îl doare fizic şi emoţional, dar şi că îşi doreşte din tot sufletul să fi făcut altceva în viaţă. E o carte despre un copil teribil, prins în acest sport ca într-o cămaşă de forţă. Lecţiile sale de viaţă te vor inspira.

Magda Palimariu

”Roşu şi negru”, Stendhal

M-a fascinat personajul principal pentru care sensul existenţei este „goana după fericire” încercând să-şi construiască un destin propriu, fiind înzestrat cu multă inteligenţă şi tenacitate. Totodată în acest roman este vorba despre poveşti de iubire de care personajul principal are parte, dar vă las să descoperiţi singuri această carte, dacă nu aţi citit-o până acum.

Neti Sandu

”Conversaţii cu Dumnezeu”, Neale Donald Walsch

Vă recomand să citiţi această carte pentru că vă oferă o nouă viziune despre locul nostru în Univers şi relaţia cu Dumnezeu.

Andreea Perju – Dociu

“Logodnica” , de Doina Rusti

Ultima carte citită pe care o şi recomand este “Logodnica” scrisă de Doina Rusti. Acest roman are două părţi : David şi Alisa, şi e interesant cum este descrisă şi văzută aceeaşi relaţie prin ochii bărbatului şi prin ochii femeii. Are o cursivitate pe care o găseşti destul de greu în romanele contemporane şi e fascinant cum de la o pagină la alta reuseste sa iti straneasca si mai mult curiozitatea. Imi place mult cum scrie Doina Rusti si recomand sa cititi toate romanele scrise de dumneaei.

Emma Zeicescu

Prietena mea genială”,  –  Elena Ferrante

 Cartea asta te va unge la suflet. Elena Ferrante îţi descrie universul napoletan într-un fel atât de simplu şi de fascinant. Nu te plictiseşti şi vei da pagină după pagină, doar doar înţelegi încotro se duce firul poveştii. Este vorba despre povestea de viaţă a doua prietene (Lila şi Lenu), o poveste care m-a făcut să nu mai pot lăsa această tetralogie din mână. Multe din imagini mi se par desprinse parcă din copilăria noastră, aşa că, dacă puneţi mâna pe acest roman, nu îi mai daţi drumul! Merită!

Nicoleta Nucă

La Medeleni – Ionel Teodoreanu

„Recomandarea mea poate părea surprinzătoare, însă o carte care îmi este extrem de dragă şi pe care aş reciti-o oricând este „La Medeleni”. E un roman care mi-a marcat copilăria şi adolescenţa şi pe care l-am îndrăgit la nebunie. Ţin minte că m-a cucerit de la primele pagini, în special pentru că la vârsta aceea încă te formezi, te cauţi, îţi pui întrebări. Pentru mine e o carte din lista celor care m-au definit, într-o anumită etapă a vieţii, dar totodată o carte la care îmi place să revin. Recomand tuturor să facă din când în când acest exerciţiu.”  

Ela Crăciun

Coversaţii cu Dumnezeu, de Neale Donald 

După ce ajuns seara acasă şi îi culc pe cei mici, îmi aloc măcar o jumătate de oră înainte de somn pentru a citi câteva capitole din cartea Coversaţii cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch. Este o carte pentru suflet, pentru liniştea ta interioară, un volum ce caută şi găseşte răspunsuri la întrebări existenţiale, despre viaţă şi moarte, despre bine şi rău, despre cum îţi poţi manifesta credinţa şi ce înseamnă ea cu adevărat. Este despre adevăr şi respectarea lui. Sunt învăţăminte atât de utile pentru fiecare dintre noi! Ce bine ar fi dacă am trăi cu toţii într-o astfel de armonie!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora