Ce să faci ca să treacă timpul mai repede
În scurt timp se face o lună de când autorităţile au decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor. Apoi, treptat, tot mai mulţi dintre cei care am putut face asta ne-am adus munca acasă, la fel ca şi toate celelalte activităţi pe care le-am putut adapta. Sunt unii care spun că lucrurile se mişcă mult mai greu acum, că le este greu să organizeze totul: copii, muncă, gospodărie. Sunt însă şi oameni care acum au mai mult timp la dispoziţie. Şi apare repetitiv aceeaşi întrebare: ce să faci ca să treacă timpul mai repede? Pentru ei, pentru voi, pentru noi am pregătit o listă cu lucruri interesante pentru care poate până acum nu ai avut timp.
Ce să faci ca să treacă timpul mai repede? – Evenimente culturale la tine acasă
Aveai de multă vreme în plan să ajungi la concerte, la teatru sau balet? Ai acum ocazia ideală şi totul se întâmplă din confortul casei tale, în cel mai bun loc pe care îl puteai primi. Aşează-te comod şi alege ce şi când vrei să urmăreşti.
- Radio România Muzical este locul în care poţi asculta nu doar cele mai cunoscute partituri ale muzicii clasice, dar şi concerte live. Trebuie doar să consulţi lista şi să alegi care îţi este pe plac.
- Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti a deschis şi ea stagiunea online pentru ca publicul să poată beneficia în continuare de spectacolele dorite.
- Filarmonica de Stat din Sibiu are şi ea un program extrem de atractiv. Nu trebuie decât să consulţi lista din cadrul Stage@Home şi să alegi spectacolele pe care vrei să le urmăreşti.
- Teatrul Bulandra şi-a mutat activitatea în online încă din 21 martie. Toate spectacolele programate în această perioadă au fost difuzate pe internet. Puteţi vedea programul pe pagina de Facebook sau pe site.
- Tot pe internet puteţi urmări spectacole puse în scenă de Teatrul Naţional din Iaşi, Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, Teatrul Regina Maria din Oradea sau Teatrul de Artă Bucureşti.
- Opera Naţională Bucureşti a pregătit şi ea o mulţime de spectacole pentru publicul său. Găsiţi întreg programul pe pagina de Facebook.
Mai toate instituțiile culturale din România și din lume își actualizează în mod constant lista cu spectacole, așa că oricând simți nevoia să ieși din cotidian poți verifica programele acestora și sigur vei găsi ceva interesant de urmărit.
Ce să faci ca să treacă timpul mai repede? – Muzee cu opere celebre, numai bune de vizitat
Poate că muzeele și-au închis porțile fizice, dar le-au deschis pe cele virtuale și ai la dispoziție acum colecții care mai de care mai impresionante.
- Mai multe muzee din lume precum Muzeul Van Gogh din Amsterdam, The MET din New York sau Galeria Naţională din Londra şi-au mutat o parte dintre colecții în online astfel încât publicul să le poată vizita. Ca să le poţi admira trebuie să intri pe Google Arts&Culture, să alegi oraşul, muzeul sau colecţia şi apoi te plimbi relaxat printre minunăţiile create de marii artişti ai lumii.
- Muzeul Louvre, Muzeele Vaticanului, Muzeul Prado, British Museum şi Muzeul Hermitage oferă şi ele tururi virtuale, numai bune ca să-ţi mai clăteşti ochii şi mintea.
În fapt, sunt tot mai multe instituţii culturale care oferă activităţi şi vizite virtuale aşa că tot ce ai de făcut este să te gândeşti la toate locurile pe care îţi doreai să le vezi şi să verifici dacă nu s-au mutat şi în mediul virtual. S-ar putea să ai parte de nişte surprize excelente.
Ce să faci ca să treacă timpul mai repede? – Cursuri online
Mai ştii când spuneai că vrei să înveţi limba japoneză, programare sau desen? Iată, acum ai ocazia. Sunt atât de multe oferte de cursuri online, gratuite sau cu plată, încât doar chef să ai, că în rest sigur vei găsi ceva pe plac. Universităţi de top din lume oferă undeva la peste 450 de cursuri pentru cei dornici de învăţătură. Google are şi el în ofertă mai multe cursuri gratuite, de la Marketing Digital la Public Speaking şi, de mare ajutor mai ales în aceste vremuri, cursul pentru Afaceri Online.
Ce să faci ca să treacă timpul mai repede? – Cum să te distrezi în izolare
Sigur că nu vei sta toată ziua să citeşti sau să înveţi. E nevoie şi de lucruri mai antrenante care să îţi păstreze moralul ridicat. Iar faptul că nu poţi ieşi din casă nu trebuie să fie un impediment.
Este vremea să scoţi de la naftalină toate jocurile acelea pe care le-ai cumpărat în speranţa că vei petrece câteva seri liniştite cu familia. Acum au venit acele seri.
Sau poţi să reintroduci în drepturi jocurile care făceau furori odinioară în mai toate casele românilor: canastă, rummy, whist sau rentz, şah, table, scrabble sau mima. Şi dacă vrei ca lucrurile să fie şi mai palpitante, joacă pe porunci. De când aşteptai să poţi să-ţi pui partenerul să facă flotări într-o mână sau să cânte o doină! Partea cu dusul gunoiului ştim că nu mai e o pedeapsă în această perioadă.
Dacă duci dorul petrecerilor de altădată poţi încerca ceva altfel.
Sunt câteva cluburi care, deşi şi-au închis porţile, dau petreceri online sau funcţionează pe post de radio, cu playlist-uri care le-au consacrat sau DJ care şi-au mutat activitatea pe paginile de Facebook. Printre cei care au testat astfel de lucruri sunt cei de la Expirat, J`ai Bistrot şi Pascal Junior. În aceeaşi notă, Viţa de Vie şi-a ţinut lansarea noului single în online, aşa că e de aşteptat ca şi alţi artişti să le urmeze exemplul.