Cele mai frumoase locuri din Berlin: o călătorie în capitala cosmopolită a Europei - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase locuri din Berlin: o călătorie în capitala cosmopolită a Europei

De la căderea Zidului Berlinului în 1989, orașul a fost luat cu asalt de turiștii care caută să învețe despre istoria orașului, să experimenteze viața activă de noapte și să se bucure de cultura vibrantă a orașului. Vă prezentăm un ghid de călătorie în capitala Germaniei, cu cele mai importante obiective pe care nu trebuie să le ratați.
Share this article

De la căderea Zidului Berlinului în 1989, orașul a fost luat cu asalt de turiștii care caută să învețe despre istoria orașului, să experimenteze viața activă de noapte și să se bucure de cultura vibrantă a orașului. Vă prezentăm un ghid de călătorie în capitala Germaniei, cu cele mai importante obiective pe care nu trebuie să le ratați.

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg

Puteți începe călătoria cu unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului, Poarta Brandenburg. Este poarta care a marcat cândva împărțirea orașului în Est și Vest. De la căderea Zidului, a fost un simbol al unității germane. Este de remarcat faptul că Poarta Brandenburg este situată în cartierul Mitte în Piața Paris, care este considerată una dintre cele mai frumoase piețe din capitală. În jurul acesteia au fost construite vile elegante de oraș, ambasade și luxosul hotel Adlon.

Clădirea Parlamentului din Berlin – Reichstag

Reichstag

Lângă Poarta Brandenburg se află clădirea Reichstagului. Aici este sediul parlamentului german (Bundestag). Clădirea impresionantă este deschisă nu numai politicienilor, ci și vizitatorilor. Devine foarte aglomerat, mai ales în weekend. Cel mai bine este să vă înregistrați în avans pe site-ul Bundestagului german pentru a fi sigur că intrați. Merită să vizitați acest loc deoarece de pe domul accesibil se poate admira o priveliște panoramică asupra întregului Berlin.

Citește și: Cât costă să trăieşti în Singapore, unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din lume

Monumentul evreilor uciși din Europa

De la Bundestag, puteți ajunge la Memorialul evreilor uciși din Europa în doar câteva minute. Acest monument modern este diferit de multe alte monumente. Nu veți găsi o clădire centrală sau o sculptură aici. În schimb, monumentul este format din 2.711 stâlpi de beton sub formă de cuboid de diferite înălțimi pe o suprafață de 19.000 de metri pătrați. În monument se poate intra din toate părțile 24 de ore din 24. Monumentul include și un Centru de Informare, a cărui expoziție permanentă vă permite să aprofundați istoria persecuției și exterminării evreilor europeni și a locurilor care comemorează această crimă.

Kreuzberg, inima boemă a capitalei

Kreuzberg

Plin de emoție, o energie atrăgătoare și o mulțime de lucruri de făcut, Kreuzberg a devenit un punct de maxim interes după căderea Zidului Berlinului. Este unul dintre cele mai eclectice cartiere ale Berlinului, cu o viață culturală variată și alternativă și se mândrește cu nenumărate muzee și galerii, precum și cu multe dintre cele mai la modă cafenele și restaurante. Datorită diversității sale, Kreuzberg este un fel de microcosmos al Berlinului. Aici trăiesc comunității turcești mari, astfel că veți găsi o multutidine de restaurante cu specific turcesc.

Potsdamer Platz, un cartier modern de divertisment și viață de noapte

Potsdamer Platz

De la un loc pustiu la un cartier plin de viață de noapte: aceasta este Potsdamer Platz din Berlin – chiar în inima orașului. Înainte, aici era un spațiu gol, tăiat de Zidul Berlinului. După căderea sa, a fost creat un nou cartier vibrant. Acesta este un must-see atunci când vizitați Berlinul. Există multe restaurante, cinematografe, teatre, centre comerciale și arhitectură modernă în jur.

Insula Muzeelor – aici se găsesc cele mai importante muzee din capitala Germaniei

Insula Muzeelor ​​este o destinație populară pentru vizitatorii Berlinului. Aici puteți vedea lucrări ale artiștilor de renume mondial în cinci muzee diferite și vă puteți cufunda în culturile trecute. Muzeele includ: Muzeul Vechi, Muzeul Nou, Galeria Națională Veche, Muzeul Bode și Muzeul Pergamon. În iulie 2019, s-a deschis centrul de intrare în Insula Muzeelor ​​- Galeria James Simon.

Citește și: Cele mai vizitate orașe din lume

Catedrala din Berlin, centrul religiei protestante

Berliner Dom

Catedrala din Berlin (Berliner Dom) este una dintre cele mai impunătoare clădiri din capitala germană, aflându-se tot pe Insula Muzeelor. Este cel mai mare lăcaș de cult din oraș, fiind centrul bisericilor protestante din Germania. Renumele edificiului a depășit demult granițele țării și atrage anual sute de mii de vizitatori de pretutindeni. Este vizibilă de departe datorită cupolei sale magnifice. Tot aici se organizează periodic tururi ghidate în interiorul bisericii, care sunt incluse în prețul de intrare.

Humboldt Forum, centru de cultură și cercetare și dezbatere

Locuri de vizitat la Berlin – Chiar vizavi de Catedrala din Berlin se află Forumul Humboldt, deschis în 2020. Pe o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și pe cinci etaje, veți găsi expoziții interactive de ultimă generație și colecțiile de renume mondial ale Muzeului Etnologic și Muzeului de Artă Asiatică.

Primăria Roșie din Berlin

Rotes Rathaus

Primăria Roșie (Rotes Rathaus) își datorează numele cărămizilor roșii de pe fațada exterioară. Această clădire istorică își întâmpină vizitatorii cu o expoziție permanentă. Există mai multe încăperi impresionante în primărie care o fac să merite vizitată.

Piața Bebel – Memorialul Arderii Cărților

Multe clădiri importante din Berlin se află în Piața Bebel, de exemplu Opera de Stat Unter den Linden, Catedrala Sf. Ștefan, Jadwiga și Palatul Prințului. Aici se află Memorialul Arderii Cărților care comemorează arderea cărților, așa-zisa Monumentul cărților arse.

Gendarmenmarkt este una dintre cele mai splendide piețe din Berlin

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt („Piața bărbaților cu arme”) este una dintre cele mai splendide piețe din Berlin. Fondată în secolul al XII-lea, găzduiește Konzerthaus (sala de concerte din Berlin) și Bisericile Germană și Franceză. Soldații au mărșăluit cândva aici, astăzi berlinezii și turiștii se plimbă prin piață. Vara, orchestrele cântă aici cele mai frumoase melodii clasice în timpul Classic Open Air, iar iarna, piața se transformă într-un tărâm romantic de iarnă cu o piață de Crăciun.

Berliner Fernsehturm – Turnul de Televiziune din Berlin

Berliner Fernsehturm (Turnul de televiziune berlinez) este un turn de televiziune situat în centrul capitalei Germaniei. A fost construit între anii 1965-1969 de fosta administrație a Republicii Democrate Germane, care a dorit ca acest turn să devină un simbol al Berlinului de est. Datorită amplasării sale în apropiere de Alexanderplatz, este poreclit Turnul Alex, în special de către vizitatorii Berlinului. Înălțimea originală a turnului a fost de 365 de metri, dar prin instalarea unei antene în anii 1990 a crescut până la 368 de metri. Fernsehturm-ul din Berlin este a patra structură ca înălțime din Europa, după Turnul Ostankino, Turnul Kiev și Turnul Riga. La apus, priveliștea este minunată. Aici veți fi uimit de o panoramă uluitoare la 360 de grade de pe platforma de vizionare rotativă.

Citește și: Cele mai scumpe orașe din lume. Și cât costă traiul zilnic aici?

Hackesche Höfe

Este un complex de clădiri conectate. Este situat la doar câteva minute de mers pe jos de Piața Alexandru. Oferă 27.000 de metri pătrați de spațiu pentru 40 de întreprinderi comerciale, inclusiv instituții culturale, cinematografe, cafenele, restaurante, magazine și apartamente. Viața de noapte din Berlin prosperă aici cu numeroasele sale baruri, restaurante și cluburi.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora