Viața lui Michael Schumacher. De la pasiunea pentru motoare din copilărie, la job-ul de mecanic auto și până la marele campion de Formula 1 și accidentul ce l-a ținut în comă 6 luni
Viața lui Michael Schumacher a devenit subiect de maxim interes în urmă cu câțiva ani când părea că e neînvins pe circuitul de Formula 1.
Michael Schumacher a fost campionul de Formula 1 care și-a dezvoltat pasiunea pentru sportul cu motor încă de la o vârstă foarte fragedă. Deși părinții lui nu stăteau foarte bine cu banii, au făcut toate sacrificiile posibile pentru a-l susține atât financiar cât și emoțional atunci când s-a pus problema să-și îndeplinească visul. Iar pasiunea pentru mașini s-a dovedit a nu fi doar un vis în viața lui Michael Schumacher.
Până la vârsta de 14 ani, Schumacher arăta un talent înnăscut pentru cursele de mașini. A concurat și a câștigat numeroase campionate de juniori. Iar până la vârsta de 22 de ani demonstrase deja abilitatea sa în curse și a semnat cu echipa Jordan Grand Prix pentru a concura în prestigiosul campionat Formula 1. Aproape 15 ani a participat la acest campionat, sculptându-și o imagine memorabilă pe circuitul de curse. A făcut echipă cu nume mari precum Benetton, Mercedes sau Ferrari. A fost imaginea Ferrari timp de mai bine de 10 ani, câștigând titlul de campion mondial de șapte ori și adunând cel mai mare număr de puncte în aproape toate cursele fiecărui sezon. După 15 ani de curse s-a retras pentru o perioadă scurtă, după care a revenit. După a două retragere, s-a stabilit împreună cu familia în Elveția. 2013 a adus o mare tragedie în viața lui Michael Schumacher. A suferit un accident la schi ce a avut drept consecință paralizia și pierderea memoriei. Timp de șase luni s-a aflat în comă indusă, iar șansele de supraviețuire erau minime. În 2019, fostul manager de la Ferrari, jean Todt confirma că Michael Schumacher face progrese bune în recuperare, deși se chinuie în continuare să comunice.
Viața și copilăria lui Michael Schumacher
Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în orașul german Hürth. Tatăl său, Rolf, era muncitor în construcții. Încă de foarte mic își arăta interesul pentru cursele de mașini, motiv pentru care părinții l-au încurajat și l-au ajutat să-și construiască propriul kart. Ambii părinți munceau din greu ca să poate duce la îndeplinire visul fiului lor.
În 1982, tânărul Schumacher câștiga Campionatul de karting pentru juniori, din Germania, iar anul următor primea carnetul de conducere, la vârsta de numai 14 ani. A urmat câștigarea altor câtorva campionate de karting, dar și un job de mecanic auto ce-l ajuta să se întrețină financiar ca să nu fie o povară pentru părinți, pasiunea sa fiind destul de costisitoare.
Pilotul entuziast a participat la campionate de nivel entry-level, precum „Formula König” și „Formula Ford” în 1988, obținând o victorie impresionantă în „Formula König”.
Fratele său mai mic, Ralf și fratele său vitreg, Sebastian, sunt ambii piloți de Formula 1. Michael și Ralf au fost primii frați care au ocupat primele două poziții la finalul aceleiași curse de Formula 1.
Viața și Cariera lui Michael Schumacher
În 1990, Michael a concurat în campionatul de Formula 3 al Germaniei, pentru echipa WTS. În același an a concurat în „Campionatul Mondial de Prototip Sportiv” ca parte a „Programului de curse pentru juniori Mercedes”, alături de piloți precum Karl Wendlinger și Heinz-Harald Frentzen.
Schumacher a condus mașina „Sauber – Mercedes C11” și s-a clasat pe primul loc în cursa finală la „Autódromo Hermanos Rodríguez”. A terminat pe locul cinci în turneu, în ciuda participării la doar trei din cele nouă curse.
În 1991, a participat la „Campionatul Mondial Sportscar” și a ieșit învingător, conducând un „Sauber – Mercedes-Benz C291”. În același an, a participat și la „Campionatul japonez de Formula 3000” și s-a clasat pe locul al doilea.
În 1991, tânărul pilot a concurat într-o cursă „Formula 1” pentru echipa „Jordan Grand Prix” și a terminat pe locul șapte. În același an, s-a clasat pe locul cinci în „Marele Premiu al Italiei”, învingându-l pe Nelson Piquet.
În 1992, a participat la „Marele Premiu al Mexicului” și la „Marele Premiu al Belgiei”, terminând pe locul trei și, respectiv, primul. De asemenea, a concurat într-o cursă „Formula 1” pentru echipa „Benetton Ford”, obținând un total de 53 de puncte.
Iar de aici drumul a fost tot înainte. În 1995, a câștigat campionatul „Formula 1” pentru echipa „Benetton”, câștigând nouă curse.
În anul următor, Schumacher a părăsit „Benetton” pentru a semna un contract cu „Ferrari” și a rămas cu acesta din urmă timp de zece ani. A câștigat campionatul pentru echipă de cinci ori și i s-a oferit o remunerație de 60 de milioane de dolari.
Cele mai importante premii și realizări din viața lui Michael Schumacher
În aprilie 2002, a fost numit „campion UNESCO” pentru susținerea fermă a educației pentru copii. Împarte această onoare cu fotbalistul Pelé, gimnastul Sergey Bubka și jucătorul de tenis Justine Henin.
În 2002 și 2004, Michael a fost numit „Sportivul Mondial al Anului Laureus”. El a fost nominalizat la premiu de șase ori, împărțind onoarea cu jucătorul de tenis Roger Federer.
În 2006, a primit „Medalia de aur FIA pentru sportul cu motor” pentru a celebra succesul său. În anul următor, a câștigat „Premiul Prințului Asturiei pentru sport” pentru cariera sa de pilot, precum și pentru contribuțiile sale filantropice.
În 2010, guvernul francez a onorat acest pilot strălucit cu titlul de „Ofițer al Legiunii de Onoare”, cel mai înalt de acest fel din Franța.
În 2014, „Trofeul Millenium” a fost conferit celebrului pilot de curse la „Bambi Awards”.
Viața personală a lui Michael Schumacher
Schmacher s-a căsătorit cu Corinna Betsch în august 1995. Cei doi au o fiică pe nume gina-Marie și un fiu pe nume Mick. Mick este de asemenea pilot de curse afiliat Academiei de piloți Ferrari.
Pe 29 decembrie 2013, faimosul pilot a suferit un cumplit accident în timp ce schia împreună cu fiul său, Mick în regiunea Alpilor francezi, Combe de Saulire. A căzut extrem de grav și s-a rănit la cap. Medicii au fost nevoiți să-i inducă coma pentru a-l ajuta să nu mai simtă durerile. Anul următor i s-a permis să redevină conștient și a ajuns într-o stare stabilă. A fost externat din Grenoble Hospital și internat la Spitalul Universitar din Elveția. Astăzi face eforturi mari pentru a-și recupera memoria pierdută și pentru a-și vindeca paralizia.
Fostul pilot de „Formula 1” iubește fotbalul, participând regulat la meciurile de fotbal organizate în scopuri caritabile. Este un adept înflăcărat al meciurilor jucate de echipe de fotbal, precum „Newcastle United” și „Köln”.
Michael este, de asemenea, cunoscut pentru contribuțiile sale la cauze caritabile, cum ar fi educația pentru copii și dezvoltarea zonelor afectate de sărăcie. El a ajutat „UNESCO” donând 1,5 milioane de euro. De asemenea, a donat bani multor organizații filantropice, inclusiv „Palatul pentru săraci” din Peru. El a donat 10 milioane de dolari pentru a ajuta la reconstrucție după cutremurul din Oceanul Indian, din 2004.