Căutare

Share this article

Nu cred să existe vreo altă perioadă din an în care fiecare dintre noi să simtă că verdele şi roşul merg atât de bine împreună, nu-i aşa? Culorile Crăciunului se regăsesc în colţul camerei în care se află bradul şi în decoraţiunile din întreaga casă, în vitrinele magazinelor, dar şi în nuanţele în care (de obicei) dorim să împachetăm cadourile de sub brad.

Vă propunem astăzi câteva sugestii care să vă bucure dimineaţa de Crăciun. Puteţi alege să împachetaţi cadourile cât mai clasic, într-un mod creativ, cu elemente naturale sau cu respect pentru natură. Vă mai propunem şi un mod „răutăcios” de a împacheta cadourile pentru cei dragi.

Cadouri frumoase, cu linii clasice

Ştiţi cum se spune, drumul drept e cel mai sigur. Aşa că dacă nu mai aveţi timp destul pentru a împacheta cadourile, mai bine apelaţi la metoda clasică. Nu e nevoie decât de hârtie de împachetat (în nuanţele şi cu modelele pe care le preferaţi), o foarfecă, nişte panglici, o rolă de scotch şi puţină atenţie la forme. Nu e mare filozofie, însă puteţi avea probleme la cadourile cu linii neregulate. Cel mai bine ar fi să evitaţi surplusul de hârtie (poate să vă încurce), dar măsuraţi bine înainte de a tăia!

Adăugaţi cadoului o etichetă, o fundă sau un element personal (dacă mai aveţi timp) pentru a vă asigura că destinatarul primeşte cadoul cu un zâmbet larg pe buze!  Pentru mai multe idei, urmăriţi video-ul de mai jos!

Moduri creative de a împacheta cadourile

Pentru cei care au un pic mai multă îndemânare timpul alocat împachetării cadourilor nu mai e o problemă. Mai ales dacă intervine şi un dram de creativitate. Think outside the box! Şi imaginaţi-vă ce elemente ale cadoului vă ajută să îi daţi o notă aparte. Jucaţi-vă cu formele, faceţi exces de hârtie şi folosiţi elemente surpriză pentru a decora sau împacheta cadourile alese. Spor la treabă!

 

Lăsaţi natura să vă ajute. Folosiţi elemente organice!

Nu e nevoie neapărat de hârtie lucioasă, de panglici şi funde mari. Puteţi împacheta cadouri şi cu hârtie kraft, fără modele şi briz-briz-uri. Păstraţi liniile şi culorile cât mai simple pentru ca la final să adăugaţi elemente din mediul înconjurător: conuri şi ace de brad, frunze, crenguţe de măceş, batoane de scorţişoară, felii de portocală uscate… practic tot ce vă este la îndemână. Atâta vreme cât împachetaţi cadoul cu gândul la persoana respectivă, nu aveţi cum să daţi greş!

Cei trei R: reciclaţi, refolosiţi, reinventaţi!

Nu spun că ar trebui să renunţăm cu totul la împachetarea cadourilor, nici că ar trebui să fim zgârciţi cu dimensiunea hârtiei, dar puteţi folosi şi refolosi numeroase lucruri care prisosesc prin debarale si vor da cadoului un aer deosebit. În loc să mai cumpăraţi hârtie de împachetat, folosiţi ziare vechi (mai ales de la rubricile ilustrate sau pagina cu rebus), sau utilizaţi hărţi pe care nu le mai folosiţi. Un prieten mare amator de călătorii va fi impresionat că aţi avut această idee! La fel şi un împătimit al muzicii clasice, dacă îi împachetaţi cadoul cu partituri vechi. Tot la categoria „reciclare” intră pungile mai vechi de cadouri sau cele primite de la magazin, plicurile şi textilele pe care le aveţi în casă. Nu-i aşa că puteţi împacheta cadoul mamei folosind în loc de hârtie o eşarfă colorată? Practic este un cadou în plus!

Moduri „răutăcioase” de a împacheta cadouri

Atenţie! Sugestiile de mai jos sunt valabile atâta vreme cât persoana căreia îi faceţi cadoul ştie de glumă. Şi aveţi grijă să nu exageraţi. Puteţi să vă jucaţi cu celebra metodă „cutie în cutie în cutie în cutie…” sau să găsiţi metode şi mai trăsnite să-i faceţi pe cei dragi să „muncească” pentru cadoul primit. Găsiţi câteva sugestii în video-ul de mai jos!

P.S.: Puteţi, desigur, apela şi la un specialist. Dar, atenţie, să nu păţiţi ca personajul lui Alan Rickman în Love Actually 🙂

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO