A.R.C Bakery, sau cum să simţi aromele Parisului în mijlocul Bucureştiului - LIFE.ro
Mergi la conținut

A.R.C Bakery, sau cum să simţi aromele Parisului în mijlocul Bucureştiului

Trăirile senzoriale nu sunt nicăieri mai intense ca la Paris. De acolo vine mirosul croissantului cu unt, proaspăt scos din cuptor, al parfumurilor celebre, al vinurilor gustoase şi al mâncărurilor aromate.
Share this article

Trăirile senzoriale nu sunt nicăieri mai intense ca la Paris. De acolo vine mirosul croissantului cu unt, proaspăt scos din cuptor, al parfumurilor celebre, al vinurilor gustoase şi al mâncărurilor aromate.

Acum se poate şi la Bucureşti, în centrul oraşului, lângă Arcul de Triumf, la A.R.C Bakery. Nu am crezut până nu am intrat şi nu m-am lăsat îmbătată de toate miresmele franţuzeşti. A.R.C Bakery este o brutărie, patiserie şi un mic bistro, toate în acelaşi loc. A apărut din dorinţa şi necesitatea de a găsi în Bucureşti pâine şi produse de panificaţie şi patiserie de calitate, făcute pe loc, după reţete franţuzeşti, cu ingrediente franţuzeşti şi cu ajutorul mâinilor dibace ale unui brutar francez.

Cel care a pus bazele acestui loc, acestei afaceri, este Remus Nica, un român şcolit la Paris, care de câţiva ani s-a reîntors în România încercând să obişnuiască şi să educe gustul românilor cu rafinamentul francez. După ce a lucrat şi a condus restaurante celebre din Paris, după ce a avut propriul restaurant în inima acelui oraş magnific, a deschis în Bucureşti 4 restaurante şi unul în Braşov, toate de renume, toate de calitate, toate impecabile.

Acum, a ales calea brutăriei pentru că, spune el „în Bucureşti sunt foarte puţine locuri în care se găseşte pâine bună. Pâinea de calitate era o necesitate şi astfel a apărut ideea A.R.C Bakery”. În accepţiunea sa, pâine de calitate înseamnă o pâine din făină bună, o pâine gustoasă, sănătoasă, cu un adaos de foarte puţină drojdie (pâinea de la A.R.C Bakery conţine maxim 5-7% drojdie), o pâine obţinută cu maia de casă, o pâine preparată de un brutar priceput. Alain Lens, brutarul de la A.R.C Bakery, este francez şi face această meserie de mai bine de 30 de ani.

A.R.C Bakery s-a deschis de numai o săptămână şi la o oră de după amiază, când oamenii se presupune că au mâncat deja de prânz, este plin bistro-ul. Remus Nica recunoaşte că nu a făcut campanii de presă, dar oamenii au venit pentru că-l cunosc şi pentru că apreciază calitatea. Şi se declară a fi un om pentru care calitatea produselor şi serviciilor reprezintă literă de lege. Proprietarul A.R.C Bakery se plimbă toată ziua printre clienţi, îi salută, le vorbeşte, le recomandă ce să aleagă din meniu, vorbeşte cu chelnerii, cu brutarul, este în permanenţă în priză, plin de energie şi voie bună. Clienţii îi mulţumesc, îl apreciază şi revin.

Pâine cu textură, culoare şi arome franţuzeşti

Şi, pentru că vorbeam de calitate, l-am întrebat pe Remus Nica prin ce se diferenţiază produsele de la A.R.C Bakery. Mi-a enumerat din nou calităţile unei pâini bune şi a adăugat că aici nimic nu este congelat. Toate aluaturile se frământă zilnic, iar cuptoarele funcţionează de cel puţin două ori pe zi pentru ca produsele să fie în permanenţă proaspete.

„Folosim doar făină franţuzească, unt de cea mai bună calitate – franţuzesc, legume proaspete. Noi tăiem roşia atunci când facem sendvişul, nu înainte şi alegem legumele româneşti, cu gust, nu cele care se găsesc în volume mari, provenind din export. Noi folosim unt şi ouă adevărate, nu alte prafuri care să le înlocuiască”, spune cu mândrie Remus Nica. Iar eu aş mai adauga că pe lângă aceste ingrediente, pun pasiune şi suflet în ceea ce fac.

La A.R.C Bakery am auzit pentru prima dată de pâine de miez (acea pâine toast pentru sandvişuri) cu cerneală de sepia. Arată ca un cozonac, dar este o pâine cu un gust incredibil.

Tot aici am găsit o mulţime de sortimente de pâine, precum cea de secară, de hrişcă, cu seminţe de in, cu cereale, iar în curând va apărea în galantare şi pâinea bio.

De cum intri pe uşa, mirosul brioşelor şi al croisasantelor nu-ţi mai dau pace. Nu ai cum să pleci de acolo fără să guşti ceva, iar după ce ai gustat e aproape garantat că vei cumpăra şi pentru mai târziu.

Pe lângă brutărie şi patiserie, funcţionează şi un mic bistro cochet, modern şi foarte frumos amenajat. „La Paris este o modă ca fiecare brutărie să funcţioneze şi alături de un mic bistro. Meseria de brutar este destul de ingrată: trebuie să te trezeşti foarte devreme, să lucrezi în căldură, să munceşti mult. Ca să-şi crească veniturile, managerii acestor brutării aleg şi varianta bistroului”, ne-a mărturisit proprietarul. Aşa s-a întâmplat şi în cazul A.R.C Bakery şi se pare că a prins foarte bine la public. Oamenilor le place să servească masa aici, mai ales că începând cu 8 dimineaţa pot comanda micul dejun, bazat tot pe preparate franţuzeşti, extrem de apetisante şi gustoase. La prânz, puteţi alege din sortimente de supă cremă, paste, salate şi quishe-uri făcute în casă. Iar la toate acestea se poate asezona o cafea bună recomandată de Loft sau un pahar de vin atent selecţionat cum ar fi faimoasa serie Tarla 101/201.

Întrebat care este pasul următor, Remus Nica ne-a răspuns cu sinceritate: „Nu ne grăbim nicăieri. Ne dezvoltăm încet, încet. Vrem să construim un brand, să ne consolidăm clientela şi să schimbăm gustul românului. Sunt obiective măreţe care se vor realiza în timp”.

A.R.C Bakery, Bvd.Mărăşti 20A, în incinta Comitetului Olimpic Sportiv Român

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora