Dieta tisanoreică, sau cum poți mânca pe săturate cu promisiunea pierderii în greutate - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dieta tisanoreică a fost inventată de un medic italian, Gianluca Mech care propune un program de slăbit pe baza unor combinații de extracte de plante sub formă de suplimente alimentare ce trebuie consumate de-a lungul planului de dietă pentru a obține rezultate uimitoare.

Titlurile și prezentările dietei sunt super bombastice, însă, dacă ai răbdare să investighezi în amănunt subiectul, așa cum am făcut eu aproape o jumătate de zi, vei afla că întreaga dietă se bazează pe un consum caloric scăzut, însoțit de administrarea unor suplimente sub formă lichidă sau pudră, suplimente deloc ieftine care se presupune că ard kilogramele văzând cu ochii.

Sincer, nu aș putea spune dacă este o dietă eficientă sau nu, nu am încercat-o, însă, cred cu tărie că dacă aș mânca zilnic alimentele propuse, fără alte suplimente alimentare, aș slăbi cu rapiditate. Nicăieri însă nu este menționat ce se întâmplă la finalul dietei și care este planul de menținere.

Dar, sceptică din fire cum sunt, propun să o luăm de la început și să vă faceți singuri o idee.

Citește și:

Păreri despre dieta Nalep, care face furori în Italia și care a slăbit-o 12 kg pe Anda Adam

Dieta tisanoreică – începutul

Dieta tisanoreică se bazează pe următorul principiu de bază: un consum scăzut de carbohidrați, va obliga organismul să ardă din grăsimi pentru a avea energie.

Gianluca Mech susține că a aplicat cunoștințele sale și a patentat tehnologia Decottopia și pe cea Tisanoreică pentru a dezvolta cea mai bună dietă bazată pe suplimente din extracte din plante, a zilelor noastre.

Dieta tisanoreică este o dietă ketogenă „în stil mediteranean” care folosește ingrediente cu un conținut foarte scăzut de carbohidrați, formulată pentru a simula aspectul și gustul alimentelor obișnuite bogate în carbohidrați (precum pastele) și care conțin substanțele nutritive necesare.

Dieta tisanoreică este prezentată în două faze ce pot fi urmate în decursul a 20, 30 sau maxim 40 de zile. Fiecare fază vine cu combinațiile ei de extracte din plante, suplimente pe care le găsești în câteva dintre marile lanțuri de farmacii din România.

Conform lui Gianluca Mech, ceea ce face ca această dietă să fie diferită de altele, reprezintă tocmai numărul mare de extracte din plante disponibil în suplimentele alimentare, ceea ce permite un bun echilibru alimentar. Scopul programului este de a elimina carbohidrații și grăsimile din dietă.

Citește și:

Totul despre dieta Dukan: fazele dietei, idei de meniuri și eficiență

Dieta tisanoreică: Fazele programului

Faza intensivă. Prima fază a dietei durează minim șapte zile (din totalul de 20 de zile al programului). Scopul este de a determina organismul să intre într-o fază de cetoză în care se folosește de grăsimile acumulate, fără a altera câtuși de puțin masa musculară.

Important de menționat este că cetoza este considerată o tulburare metabolică și poate avea efecte adverse ce pot afecta rinichii, poate duce la osteoporoză sau la creșterea nivelului de colesterol.

Faza de stabilizare. Această a doua fază a programului de dietă durează minim 8 zile (din totalul de 20 de zile). Această fază continuă să promoveze arderea grăsimilor în timp ce organismul se reîntoarce la un plan normal de dietă.

Pe scurt, în prima fază trebuie să scoți din alimentație carbohidrații, iar în a doua fază să-i reintroduci treptat. În fiecare zi, pe lângă alimentația ta, trebuie să consumi acele suplimente alimentare.

Gianluca Mech pretinde că pe baza unui program de 20 de zile vei slăbi între 3 și 6 kilograme, pentru un program de 30 de zile, între 7 și 11 kilograme, iar pentru un program de 40 de zile, peste 11 kilograme.

De menționat mai este că pe parcursul dietei trebuie să faci sport moderat, 20-30 de minute, de două ori pe săptămână. O activitate fizică mai ridicată oprește organismul să intre în faza de cetoză.

Meniul de bază al dietei tisanoreice se bazează pe proteine, legume, nuci, semințe și fructe, dar nu foarte multe. Cu alte cuvinte, un regim de viață sănătos, fără zahăr, alcool și carbohidrați. Personal consider că atâta vreme cât nu consum carbohidrați în exces și mai ales, cât nu mănânc zahăr, pot slăbi cu ușurință, fără nici un alt supliment alimentar.

Tu ai încercat această dietă?

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora