3 reţete de cocktail-uri pentru Revelion
În noaptea dintre ani se bea şampanie. Mai exact, la miezul nopţii, tradiţia spune că trebuie să spargem o sticlă de şampanie ca să îngropăm vechiul an şi să-i urăm bun venit noului an. Dar nu v-aţi plictisit de şampanie? Toată lumea bea şampanie, aşa că nu mai pare nimic interesant, darămite spectaculos.
Cum sună un cocktail cu şampanie? Asta de băutură festivă, interesantă şi spectaculoasă. Şi extrem de uşor de făcut.
Cu această idee în cap, l-am căutat pe Urehas, unul dintre cei mai apreciaţi bartenderi de pe la noi. Lucrează de aproape 8 ani în Loft, a fost pe la concursuri, a câştigat premii, iar cei care au băut cocktail-uri făcute de el au rămas impresionaţi.
L-am vizitat zilele trecute şi l-am rugat să ne înveţe să facem trei cocktail-uri festive, potrivite serii de Revelion. Nici nu mi-am imaginat că poate fi atât de simplu. Simplu de preparat, cu o poveste frumoasă în spate şi foarte gustos. De fapt, Urehas este ca o enciclopedie a cocktail-urilor. Ştie fiecare cocktail când a fost inventat, în ce condiţii, de către cine şi aşa mai departe. A fost o plăcere să-l ascult, să-l urmăresc cum prepară şi, evident, să gust ce a ieşit din mâinile lui.
French 75
Numit după tunul de artilerie francez French 75, o armă de război eficientă , Cocktailul French 75 este un aperitiv clasic ce conţine Gin Bombay Sapphire, Şampanie Laurent Perrier, suc de lămâie proaspăt stors şi puţin zahăr. Poate fi alegera cea mai potrivită pentru petrecerea de Anul Nou.
Ingrediente:
100 ml Laurent Perrier brut
30 ml Bombay Sapphire
20 ml Suc de lămâie
10 ml Sirop de zahăr (o parte apă, o parte zahăr)
Decor: coajă de lămâie
Kir Royal
Acest cocktail cu note subtile fructate, combină Şampania Laurent Perrier şi lichiorul de mure negre Chambord. Simplu, dar elegant cu un gust catifelat, aceasta băutură este recomandată ocaziilor speciale.
Ingrediente:
100 ml Laurent Perrier brut
20 ml Lichior de mure negre
Decor: Mure
Bellini
Una din cele mai faimoase băuturi italieneşti, Bellini îşi are originile în romanticul oraş Veneţia, având în compoziţie piure de piersică albă şi Şampanie Laurent Perrier. O băutură uşor de preparat care poate să satisfacă cele mai complexe dorinţe.
Ingrediente:
100 ml Laurent Perrier brut
40 ml Piure de piersică
Decor: Piersică