Care este cel mai bun serial din 2000 şi până astăzi? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Care este cel mai bun serial din 2000 şi până astăzi?

Friends rămâne unul dintre cele mai bune şi mai urmărite sitcom-uri ale tuturor timpurilor. Din 2009 şi până astăzi, Mad Man a ajutat atâţia copii care lucrează în publicitate să le explice părinţilor sau bunicilor ce fac la birou. Să nu mai vorbim despre Game of Thrones - de altfel, pentru că am tot discutat despre el în ultimul timp, nu o să îl includem în topul de astăzi. Oricum, sezonul de anul acesta a fost cam slab (ca să fim drăguţi).
Share this article

Sunt atât de multe seriale bune că ne este din ce în ce mai greu să ţinem pasul cu ele. Însă, în fiecare an există o producţie (un serial nou sau un sezon nou al unuia deja consacrat) care reuşeşte „să le ia faţa” tuturor celorlalte.

Friends rămâne unul dintre cele mai bune şi mai urmărite sitcom-uri ale tuturor timpurilor. Din 2009 şi până astăzi, Mad Man a ajutat atâţia copii care lucrează în publicitate să le explice părinţilor sau bunicilor ce fac la birou. Să nu mai vorbim despre Game of Thrones – de altfel, pentru că am tot discutat despre el în ultimul timp, nu o să îl includem în topul de astăzi. Oricum, sezonul de anul acesta a fost cam slab (ca să fim drăguţi).

Atâtea seriale bune. Dar care sunt cele mai bune? Pentru acest top am folosit audienţele pe care le-au avut pe piaţa americană, nominalizările la cele mai importante premii din domeniu (Emmy şi Golden Globes) şi, normal, puţină subiectivitate. Am luat în considerare cel mai bun moment din fiecare an în perioada 2000 – 2016 (nu am inclus anul 2017 pentru că încă aşteptăm premierele din toamna aceasta). Şi din aceste 17 posibilităţi, am ales cei 5 câştigători. De asemenea, lista întreagă o găsiţi în galeria foto de la începutul articolului. Deci, să începem distracţia:

LOCUL 5 – anul 2000: THE WEST WING

Începem topul chiar cu anul 2000 şi un serial care a reuşit să schimbe viziunile politice ale multor americani – The West Wing. Acţiunea este setată în timpul administraţiei preşedintelui democrat Josiah Bartlet (Martin Sheen), în partea vestică a Casei Albe (acolo unde regăsim Biroul Oval, precum şi birourile oamenilor importanţi din echipa preşedintelui).

Deşi aţi putea spune că The West Wing este doar un alt serial politic, după mai bine de 10 ani de la ultimul său episod, povestea lui încă mai este actuală. Cu 3 Globuri de Aur şi nu mai puţin de 26 de premii Emmy, serialul a reuşit să atragă şi aprecierea politologilor sau a oamenilor care au făcut parte din echipele prezidenţiale de-a lungul timpului. Big deal, aş spune.

LOCUL 4 – anul 2002: FRIENDS

America’s best friends… cam aşa este cunoscut şi astăzi acest serial. De altfel, traducerea numelui său în română este: Prietenii tăi. Una dintre puţinele traduceri poate chiar mai bune decât numele original.

Acţiunea sitcom-ului se învârtea în jurul poveştilor a 20-30 de prieteni care locuiau în Manhattan. Timp de 10 sezoane, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry şi David Schwimmer au fost urmăriţi de milioane de oameni. Ca şi George Clooney, Aniston a devenit super vedeta marilor ecrane de astăzi, datorită prestaţiei sale de pe micul ecran din Friends.

Deşi lansat încă din 1994, serialul intră în topul nostru pentru că în 2002 a devenit cel mai vizionat program de televiziune din toate timpurile (sursă: The Greatest Sitcoms of All Time). Puteţi să urmăriţi câteva dintre cele mai amuzante momente din Friends în video-ul de mai jos:

LOCUL 3 – anul 2004: LOST

Urmărit de peste 16 milioane de oameni în fiecare episod, primul sezon din Lost a însemnat lansarea unuia dintre cele mai cunoscute seriale ale acestei perioade. Show-ul urmăreşte lupta pentru supravieţuire a pasagerilor unui avion care s-a prăbuşit pe o insulă tropicală undeva în Oceanul Pacific. Pe lângă povestea principală de pe insulă, telespectatorii sunt transportaţi şi în alte direcţii narative datorită fashback-urillor şi poveştilor din viitor ale unora dintre personaje. (Disclaimer: serialul conţine urme puternice de elemente supranaturale şi science fiction).

Lost a fost unul dintre cele mai scumpe seriale. Datorită numărului mare de actori, precum şi a locaţiei de filmare aleasă – Oahu, Hawaii, doar episodul pilot a costat undeva în jurul sumei de 14 milioane de dolari.

LOCUL 2 – anul 2009: MAD MEN

Lansat în 2007, serialul reuşeşte să intre în topul nostru cu al treilea sezon al său care a fost foarte apreciat de către specialişti. Mad Men îşi plasează acţiunea la începutul anilor 1960, întâi la compania de publicitate Sterling Cooper de pe Madison Avenue în New York şi apoi la nou înfiinţata agenţie Sterling Cooper Draper Pryce de pe Sixth Avenue. Serialul îl are în centru pe Don Draper (Jon Hamm) care reuşeşte să treacă de la a fi un tânăr creative director la a fi unul dintre cele mai respectate personalităţi din lumea publicităţii americane de la aceea vreme. Mai mult decât atât, Mad Men este serialul care vrea să ne arate că în publicitate este vorba doar despre fericire.

Serialul are meritul să prezinte viaţa acestei lumi fascinante a publicităţii, adesea greu de înţeles pentru cei din afara ei. Şi, de asemenea, să portretizeze lumea de la 1960 din State Unite ale Americii, prezentând schimbările sociale de la aceea vreme, precum şi importanţa acestei perioade în definirea culturii naţionale.

Foarte apreciat de către critici, Mad Men este, de altfel, singurul serial care a reuşit să câştige premiul Emmy pentru Outstanding Drama Series pentru fiecare dintre primele sale 4 sezoane.

LOCUL 1 – anul 2013: BREAKING BAD

În final şi marele câştigător. Breaking Bad intră în topul nostru datorită ultimului său sezon din 2013, care a fost foarte aproape de a reuşi să atingă performanţa Nadiei Comăneci şi să ia o notă maximă din partea criticilor (sursă: Metacritic).

Serialul urmăreşte povestea lui Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie diagnosticat cu cancer. Împreună cu fostul său elev Jesse Pinkman (Aaron Paul), White îşi schimbă radical viaţa, devenind producător şi dealer de metamfetamină. Aşa cum îi spune şi numele (care înseamnă „raise hell” – alegerea crimei), White intră în lumea periculoasă a criminalilor, a traficanţilor şi a mafioţilor.

Breaking Bad este unul dintre cele mai apreciate seriale de televiziune din toate timpurile, câştigând nu mai puţin de 16 premii Emmy şi 2 Globuri de Aur. De asemenea, pentru performanţele lor din acest serial, atât Cranston, cât şi Paul au câştigat premii Emmy (Cranston – 4 premii şi Paul 3). De asemenea, Breaking Bad a intrat în 2013 în Guinness World Records ca serialul care a primit cele mai multe critici pozitive din toate timpurile. Trebuia să primească şi locul 1 în topul nostru, nu?

Andreea Toma e foarte tânără şi a văzut atât de multe seriale, încât nici ea nu le mai ştie numărul. E super specialistă în social media, digital project management şi alte câteva denumiri bune pentru o #Millenials. Şi scrie la fel de bine precum povesteşte sau imaginează campanii. Azi e guest writer pe life.ro.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora