fbpx

Căutare

Share this article

Printre nenumăratele filme la care ne uităm în viață, le vom întâlni și pe cele care ne surprind prin intriga lor, prin finalul neașteptat și care rămân în memoria noastră pentru multă vreme. Cele mai bune filme cu final neașteptat sunt acelea pe care mulți dintre noi am vrea să le revedem la nesfârșit în încercarea de a descoperi acel ceva care ne-a scăpat prima dată.

Iată cele mai bune 15 filme cu final neașteptat, filme care s-au afirmat cu nenumărate review-uri excelente.

Side Effects, 2013

Când soțul ei se întoarce de la închisoare, Emily, personajul principal, cade într-o depresie profundă și chiar încearcă să se sinucidă. După ce face o vizită unui psihiatru, i se prescrie un tratament experimental ce se presupune că-i va îmbunătăți starea psihică. Medicamentul funcționează perfect și Emily se întoarce la viața ei de dinainte, cu excepția unui singur lucru – efectele adverse ale tratamentului o împing să facă lucruri teribile în somn.

Filmul este atât o dramă, cât și un thriller psihologic ce te ține tensionat până în ultimul moment.

Tell No One (Ne le Dis a Personne), 2006

În urmă cu opt ani soția lui Alexandre Beck a fost omorâtă de un criminal în serie. Alex nu a putut trece peste acest episod și s-a afundat în muncă. În curând alte două victime vor fi găsite la locul crimei și toate indiciile se îndreaptă către Alex. Situația se complică și mai mult când, în aceeași zi, Alex primește informații potrivit cărora soția lui ar fi în viață și amândoi se află în pericol.

Acesta este filmul psihologic cu detectivi, perfect pentru oricine știe să-i acorde atenția cuvenită.

Identity, 2003

10 oameni care nu se cunosc între ei se cazează într-un motel vechi, adăpostindu-se din calea unei furtuni puternice. În curând ei descoperă că sunt implicați într-un joc al supraviețuirii, iar criminalul se află printre ei.

Mindhunters, 2004

Șapte viitori agenți FBI dau testul final pe o insulă îndepărtată. Rezultatul va arăta cine va fi primit în departamentul „Mindhunters”, cel în care lucrează cei care pot compila portretul psihologic complet al oricărui criminal. Testul devine real când un criminal adevărat apare pe insulă și nimeni nu știe cum arată. Vor reuși supraviețuitorii să-l găsească pe maniacul ce-și calculează fiecare acțiune și nu face nici o greșeală?

The Hole, 2001

Personajul principal al acestui film spune povestea unui psiholog criminalist de pe vremea când ea, prietena ei și alți doi băieți au coborât într-un buncăr pentru a da o petrecere. Cei patru adolescenți au vrut să accepte provocarea de a sfida școala, părinții și rutina zilnică, însă nu s-au așteptat niciodată să descopere lucrurile care s-au întâmplat în buncăr. Este un film șocant care pune amprenta pe topicul relațiilor interumane.

Stay, 2005

Un student, Henry Letham, se află în pragul unei crize nervoase așa că-i spune psihiatrului său, Sam Foster că vrea să se sinucidă. Pentru a-l împiedica pe Hanry să o facă, medicul pornește într-o călătorie alături de el, în jurul orașului, însă, în curând, începe să se scufunde în iluziile sale de coșmar. Acesta este un film de atmosferă care te va lăsa fără cuvinte.

Primal Fear, 1996

Un tânăr este învinuit că a ucis un arhiepiscop, însă neagă toate acuzațiile. Avocatul de succes, Martin Vail, aceptă cazul acestui băiat, îl apără și încearcă cu orice preț să-l scape de pedeapsa cu moartea. Intriga acestui film atinge punctul culminant când doi foști iubiți, procurorul și avocatul, se întâlnesc în sala de judecată.

The Usual Suspects, 1995

O mulțime de oameni morți sunt descoperiți pe unul dintre navele de transport ancorate în portul orașului New York. Nimeni nu știe cum au murit. Un investigator acceptă cazul și îl interoghează pe unul dintre supraviețuitori. Acesta își spune întreaga poveste care pornește de la secția de poliție unde a întâlnit patru criminali de carieră. Acesta este filmul perfect ce merită văzut pentru finalul său șocant.

Malice, 1993

Un profesor, Andy Safian, pare să aibă o căsnicie perfectă alături de soția sa, Tracy. Dar, în realitate, viața lor de cuplu este dominată de incapacitatea lor de a avea copii. Această luptă de a deveni părinți le umbrește căsnicia, însă nu-și pierd niciodată speranța. Îl întâlnesc pe Dr. Jed Hill, un chirurg de succes, care aduce haos în viața lor împlicându-i într-un complot complex, dominat de intrigi și trădări.

The Girl with the Dragon Tattoo, 2011

Harriet Vanger s-a pierdut pe o insulă în urmă cu 40 de ani, iar corpul ei nu a fost găsit niciodată. Unchiul ei este convins că ucigașul a fost unul dintre membrii familiei și de aceea a decis să angajeze un jurnalist cu experiență și o fată tatuată pentru a investiga cazul. Un film intrigant, bazat pe romanul lui Stieg Larsson.

Murder on the Orient Express, 20177

O crimă misterioasă se petrece într-unul dintre cele mai luxoase trenuri din Europa. Toți pasagerii sunt suspecți. Un stimat detectiv, Hercule Poirot, începe investigațiile pentru a rezolva acest puzzle misterios. Trebuie să găsească criminalul înainte ca acesta să facă următoarea victimă. Acest film este o adaptare excelentă după cartea scriitoarei Agatha Christie, regina romanelor cu detectivi.

Talking Lives, 2004

În orașul canadian Montreal se află un maniac crud care lasă în urmă mormane de cadavre și trăiește viețile victimelor sale. Le folosește cardurile de credit, conturile bancare și numele. Nefiind în stare să înțeleagă motivele crimelor sale, detectivii din oraș ajung într-un punct mort. De aceea cazul ajunge la agentul FBI, Illeana Scott care vrea să pătrundă în mintea criminalului pentru a prezice acțiunile sale viitoare. Acest film psihologic este plin de surprize și întorsături neașteptate de situație.

The Invisible Guest (Contratiempo), 2016

Personajul principal al filmului este Adrian Doria, un tânăr businessman de succes care își găsește iubita moartă într-o cameră de hotel. Toată vina cade pe el deoarece el și iubita sa au fost singurele persoane din cameră. Adrian neagă acuzațiile și o roagă pe avocata Virginia Goodman să-l reprezinte. Aceasta din urmă decide să afle adevărul prin orice mijloc posibil. La prima vedere intriga pare simplă, însă minut de minut vei fi atras tot mai adânc în secretele personajelor și în complicațiile complotului. Finalul te va face cu siguranță să-ți dorești să revezi filmul cât mai repede.

The Best Offer (La Migliore Offerta), 2012

Un licitator în vârstă, Virgil Oldman, primește o ofertă de la o femeie misterioasă care îl roagă să vândă bijuteriile familiei ei. Cei doi nu se pot întâlni personal, ceea ce-l enervează puțin pe cel ce deține rolul principal. Mai târziu descoperă că nimeni nu a văzut-o pe această femeie misterioasă și stranie. Așadar Oldman decide să o viziteze acasă, nu doar pentru a-i vinde bijuteriile, ci mai ales pentru a-i dezvălui misterul.

The Vanishing of Sidney Hall, 2017

Personajul principal este un elev ce este un scriitor talentat ce-și publică propriul roman și este nominalizat la premiul Pulitzer. Acest film arată cele 3 etape ale procesului de maturizare a acestui tânăr scriitor. De asemenea, telespectatorii vor afla ce l-a determinat să scrie romanul și ce preț a trebuit să plătească pentru el.

Acesta este un film excelent în care nodul de intrigă și mister nu este deranjat până la sfârșitul filmului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO