Noile reguli în golf pentru anul 2019 - LIFE.ro
Sari la conținut

Noile reguli în golf pentru anul 2019

Care sunt noile reguli din golf de anul acesta? Acestea au ca scop principal modernizarea jocului, dar și îmbunătățirea ritmului și timpul jocului.
Share this article

De la începutul anului 2019 au intrat în vigoare noile reguli de golf care au ca scop principal modernizarea jocului, dar și îmbunătățirea ritmului și timpul jocului. Astfel, cele mai importante schimbări sunt:

Pe green

  • Nu se mai acordă penalizare pentru atingerea steagului atunci când mingea, lovită de pe green, intră în cupă. Așadar, steagul poate rămâne în cupă la jocul scurt pe green
  • Unele defecte ale greenului se pot repara fără penalizare pe linia de putting
  • Dacă mingea este lovită ușor din greșeală pe green, nu se mai acordă o lovitură de penalizare. Mingea trebuie doar repusă pe locul inițial
  • Dacă mingea marcată și repoziționată pe green este mișcată de vânt ea trebuie adusă în poziția inițială
  • Nu mai este permisă jucătorului alinierea pentru lovitură ajutorul crosei întinse pe green.

În bunker

  • Se pot atinge și îndepărta impedimentele naturale (de ex: frunze, bețe etc.)
  • Jucătorii se pot sprijini pe crosa, dar nu este permisă atingerea nisipului (cu mâna sau cu crosa) pentru a obține informații pentru lovitură, în fața sau în spatele mingii, în back swing sau în practice swings. Aceste restricții păstrează provocarea loviturii din nisip.

Penalty area (zona de penalizare)

  • Zonele de penalizare (penalty areas) înlocuiesc zonele numite anterior water hazard și pot include zone care nu conțin apă. Dacă joci mingea dintr-o astfel de zonă marcată corespunzător cu galben sau roșu, ai dreptul să îndepărtezi impedimentele, să atingi pământul cu crosa în practice swing și să pui crosa pe pământ, la fel ca pe fairway sau în rough.
  • Nu poți face relief dintr-o penalty area dacă nu ești cel puțin 95% sigur că mingea ta se află în penalty area.
  • În zona de penalizare marcată cu galben ai două opțiuni de relief și fiecare implică o lovitură de penalizare. Poți alege reluarea loviturii din poziția inițială (stroke and distance) sau să mergi înapoi pe traseul estimat pe care mingea a trecut în zona de penalizare apoi faci un drop utilizând o lungime de crosă, dar nu mai aproape de steag.
  • Dacă mingea ta se află într-o zonă de penalizare marcată cu roșu, ai cea de-a treia opțiune de a face un relief lateral în schimbul unei lovituri de penalizare. Asta îți permite să faci drop într-un spațiu de 2 lungimi de crosă în raza în care mingea a trecut spre zona de penalizare.

Generale

  • Timpul pentru căutarea mingii rătăcite a fost redus de la 5 minute la 3 minute. În schimb nu se mai aplică o lovitură de penalizare dacă mingea este mișcată din greșeală cu piciorul sau crosa când este căutată. În acest caz, mingea se repune în locul în care a fost găsită și dacă nu se cunoaște locul exact, acesta poate fi estimat.
  • Regulile noi încurajează jucătorii să joace “ready golf” ori de câte ori este cazul, iar pregătirea și lovitura efectivă nu ar trebui să dureze mai mult de 40 de secunde.
  • Lovitura dublă în același swing nu se mai penalizează și se numără ca fiind o singură lovitură
  • Drop-ul se face de la înălțimea genunchilor, nu de la înălțimea umerilor așa cum se proceda anterior în zona de relief.
  • Zona de relief se măsoară cu cea mai lungă crosă din sac, excepție făcând putterul.
  • În varianta unui drop în zona liniei de intrare în penalty area (dropping back-on-the-line), mingea nu poate fi jucată dacă se află mai aproape de steag. Dacă ajunge mai aproape de steag se repetă dropul și dacă nici a doua oară mingea nu se oprește în zona delimitată, atunci va fi plasată cu mâna în locul în care a atins prima oară pământul la cel de-al doilea drop.
  • Un relief fără penalizare este permis dacă mingea este cufundată în fairway sau în rough, dar „cufundată” înseamnă că o parte a mingii este sub nivelul solului.
  • Nu mai este permisă așezarea caddy-ului sau partenerului de joc în spatele jucătorului când efectuează lovitura (inclusiv în momentul pregătirii acesteia).

Unplayable ball (minge care nu se poate juca) Poți aplica regula unei mingi unplayable oriunde este cazul pe teren, mai puțin în zona de penalty. Există trei posibilități pentru relief. Primele două la care se aplică un punct penalizare sunt Stroke and distance (reluarea loviturii din poziția inițială) și back on the line (mers înapoi pe raza de intrare în zona unde a devenit unplayable) folosind linia steagului ca referință. Se marchează punctul de referință ales și se efectuează un drop în lungimea unei crose pe orice parte, dar nu mai aproape de steag. A treia opțiune iți permite sa faci drop lateral în distanță de 2 crose de unde este plasată mingea, dar nu mai aproape de steag

Dacă mingea este unplayable în bunker, cu o lovitura penalizare, poți alege una dintre opțiunile stroke and distance, back on the line sau relief lateral, dar mingea trebuie jucată din bunker. O opțiune recent introdusă este să joci mingea din afara bunkerului, înapoi pe linia de intrare, dar pentru 2 lovituri penalizare.

Ca și până în prezent, toți golferii trebuie sa acționeze cu integritate în respectarea regulilor jocului.


Evenimentul life.ro, Women’s Golf Day, are loc pe 4 iunie la Stejarii Country Club. Acesta este singurul eveniment dedicat doamnelor din comunitatea de golf din România.

Partenerii oficiali ai evenimentului: BRD Groupe Societe Generale și ALD Automotive. Women’s Golf Day este organizat cu sprijinul: Romanian Golf Association, L’Or, Eau Thermale Avène, Fitbit.

Mulțumim pentru suport: NiranVinarte, Aqua Carpatica, Zexe BraserieLeonidas, Canah, SloopTheodora Golf Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora