O nouă aplicaţie care funcţionează ca Tinder, dar pentru cei care îşi doresc doar copii, nu şi relaţii - LIFE.ro
Sari la conținut

O nouă aplicaţie care funcţionează ca Tinder, dar pentru cei care îşi doresc doar copii, nu şi relaţii

Aplicaţia asemănătoare Tinder, oferă utilizatorilor o platformă prin intermediul căreia aceştia pot găsi potenţiali co-părinţi, donatori de spermă sau de ovule sau mame surogat.
Share this article

Aplicaţia Just-A-Baby este prezentată ca fiind instrumentul ce poate oferi rezolvarea „oricui al cărui vis este acela de a deveni părinte într-un mod simplu şi uşor”.

Aplicaţia asemănătoare Tinder, oferă utilizatorilor o platformă prin intermediul căreia aceştia pot găsi potenţiali co-părinţi, donatori de spermă sau de ovule sau mame surogat.

Dezvoltată de Paul Ryan şi Gerard Edwards, aplicaţia a fost lansată anul acesta în Sydney, Australia.

Ryan, în vârstă de 37 de ani a declarat, citat de dailytelegraph.com că deşi a fost lansată în Australia, este deja folosită de persoane din Europa, SUA sau America de sud.

Există o mulţime de argumente pentru care ai putea apela la donatori de spermă sau ovare de peste mări şi ţări, mai ales dacă este sub rezerva anonimatului. De asemenea, suntem în discuţii cu câteva clinici de fertilizare de peste ocean, precum unele din New York”, a declarat el.

Ryan mai spune că i-a venit ideea acestei aplicaţii în momentul în care a început să se gândească la propriile opţiuni parentale. „Eram la vârsta de 30 de ani şi am început să mă gândesc la situaţia mea şi să mă uit mai cu atenţie la cei din jurul meu. Era mai mult decât evident că există presiuni crescânde împotriva modului tradiţional de a creşte un copil şi al familiei tradiţionale. Există o mai mare acceptare în zilele noastre pentru relaţiile între persoanele de acelaşi sex, puterii femeilor şi amânarea conceperii copiilor. Însă nu se vorbeşte despre acest subiect pe scară largă şi există încă presiunea socială şi lipsa opţiunilor pentru persoanele de 30-40 de ani de a-şi întemeia o familie”, mai spune el.

Julia Dunne, o tânără de 29 de ani, proprietara unui mic business, a înţeles exact presiunea socială la care se expune şi susţine că înţelege că pentru a creşte un copil are nevoie de susţinerea unei alte persoane. Însă nu ştie de unde ar putea lua acest sprijin. Dea ceea, aplicaţia Just-A-baby i se pare o excelentă oportunitate.

Pe de altă parte deşi aplicaţia furnizează o platformă dedicată persoanelor care gândesc aproximativ la fel, creatorii ei încurajează ca înainte de a acţiona în vreun fel, să caută consultanţă juridică pe dreptul familiei.

Jennifer Hetherington, o avocată din Australia specializată pe dreptul familiei susţine că a aduce un copil pe lume înseamnă a lua în considerare foarte multe aspecte legale ce apar în ecuaţia aceasta.

În Australia, de exemplu, surogatul comercial este ilegal”, declară ea citată de dailytelegraph.com. „Există probleme juridice care pot apărea legate de donarea de spermă sau de ovule. Conform dreptului familiei, a dona spermă sau ovule, nu te face automat şi părinte, conform dreptului familiei. Dacă cineva foloseşte materialul genetic al altcuiva pentru a avea un copil, sub rezerva anonimatului, atunci nu se ridică nici o problemă genetică. Însă dacă foloseşte materialul genetic al unei persoane cunoscute, cunoscute chiar şi prin intermediul unei aplicaţii, atunci ar trebui cu siguranţă să ceară consultanţă juridică, mai ales cel care va merge să ceară certificatul de naştere. De asemenea, dacă cineva doreşte să fie donator şi să rămână anonim, iar copilul mai târziu vrea să-şi cunoască părintele, ce fel de prevederi privind confidenţialitatea introducem?

Opţiunea co-parentingul-ului ridică mai multe steguleţe roşii. Dacă vă întâlniţi prin intermediul aplicaţiei cu dorinţa de a face un copil împreună, fără să cunoaşteţi istoricul celeilalte persoane, o mulţi de lucruri pot merge greşit”, a mai declarat Jennifer Hetherington.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora