Ce este Google Discover și cum îl poți folosi pe telefon? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Într-o lume plină de articole și povești, poate fi greu să găsești lucrurile care te interesează cu adevărat. După cum sugerează și numele, Google Discover este o soluție la această problemă și probabil că o ai deja.

O scurtă istorie a Google Discover

Originile Google Discover datează din 2012, când a fost numit „Google Now”. Ideea „Google Now” era să îți ofere informații pe tot parcursul zilei, fără ca tu să le cauți. Cu alte cuvinte, Google caută pentru tine, fără ca tu măcar să-i ceri acest lucru.

Google Now îți poate afișa bilete de zbor, evenimente sportive viitoare, evenimente din calendar, tracking numbers și multe altele. Încet, încet, Google a mutat multe dintre aceste funcții în „ISnapshot” al Google Assistant.

În cele din urmă, a fost redus în principal la articole de pe web și a fost denumit pur și simplu „Google Feed”. În 2018, Google a anunțat oficial un nou nume iar acesta este Google Discover pe care îl avem astăzi.

Pentru ce este Google Discover?

Scopul Google Discover este dat de numele său. Este destinat să te ajute să descoperi conținut de pe web corelat cu interesele tale. Feedul Google Discover al tuturor este personalizat în funcție de preferințele sale.

Nu trebuie să vizitezi mai multe site-uri web sau să-ți pregătești propriile fluxuri RSS. Google face treaba pentru tine, adunând povești de pe web despre care crede că te vor interesa. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google și vei avea un conținut plin de informații relevante pentru tine.

Vorbind despre aplicație, începând cu această scriere, Google Discover este doar o experiență mobilă. Îl poți folosi pe un telefon sau tabletă iPhone, iPad sau Android. Nu este disponibil pe site-ul mobil Google. Numai aplicația Google disponibilă în Google Play Store și Apple App Store o are.

Google Discover

De unde știe Google Discover ce-mi place mie?

Google Discover este personalizat pentru tine, dar cum funcționează exact acest lucru? În primul rând, Google accesează informațiile pe care i le-ai oferit deja. Aceasta poate include activitate de pe web, istoricul YouTube, interogări de căutare și multe altele.

Totuși, mai important decât toate acestea este modul în care personalizezi Discover. Gândește-te la feedul Discover ca la un algoritm. Este la fel de bun ca informațiile pe care le are, așa că, cu cât îl ajuți mai mult, cu atât devine mai bun.

La început, poți găsi lucruri care nu te interesează. Doar pentru că ai căutat o dată un scor al echipei de fotbal Steaua București, asta nu înseamnă că ești un super-fan care trebuie să știe totul despre echipă. Dacă îi spui lui Google că nu te interesează acest lucru, feed-ul se va îmbunătăți.

Cum să-ți personalizezi Google Discover?

Personalizarea Google Discover se referă la acțiunea asupra conținutului așa cum îl vezi tu important. Poveștile sunt prezentate în flux sub formă de cartoane, iar aceste cartoane includ comenzi pentru reglarea fină.

De exemplu, iată un card despre o emisiune Star Wars. Atingând butonul meniu apar câteva opțiuni. În acest exemplu, subiectul pe care Google îl consideră interesat este „Disney +”. Pot să îi spun lui Google că nu mă interesează acest lucru sau să apăs „Urmăriți” subiectul pentru chiar mai multe informații despre acesta.

Google Discover

În plus, pot atinge butonul de control și îi pot spune lui Google că aș dori să văd „Mai multe” sau „Mai puțin” din acest subiect în feedul meu.

Google Discover

Acesta este elementele de bază ale personalizării fluxului Discover, dar poți face și mai multe lucruri cu acesta. Aici găsești ghiduri pentru utilizarea Discover pe un iPhone sau iPad, precum și pe dispozitive Android.

Google Discover

Simplu spus, Google Discover este propriul feed personalizat și organizat de conținut de pe web. Dacă ești întotdeauna în căutare de ceva interesant de citit sau vizionat, poate fi un instrument excelent de utilizat. Și cheia este să-l ajuți să se îmbunătățească în timp.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora