Poveşti scrise în ceramică la Made in RO #Ceramică - LIFE.ro
Mergi la conținut

Poveşti scrise în ceramică la Made in RO #Ceramică

Pe 20 mai are loc sâmbăta aceasta, pe 20 mai în clădirea DESIGNIST, Made in RO – Târg ales de design, dedicat ceramicii.
Share this article

Pe 20 mai are loc sâmbăta aceasta, pe 20 mai în clădirea DESIGNIST, Made in RO – Târg ales de design, dedicat ceramicii.

Made in RO #Ceramică va fi găzduit de o clădire monument istoric din Bucureşti, de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, etajul 2 (în spatele Institutului Francez) şi va reuni unele dintre cele mai fresh şi originale proiecte de ceramică contemporană din România. Iată-le prezentate pe toate mai jos, într-un preview al evenimentului care, sperăm, vă va îmbia să veniţi.

În premieră, la această ediţie vor expune artişti talentaţi, branduri de renume şi veţi putea vedea obiecte de ceramică deosebite, colecţii noi şi interesante, dar şi proiecte colaborative.

SPOONFOOL

Proaspăt apăruţi în peisajul designului ceramic românesc, SPOONFOOL, sau designerii ceramişti Claudiu Ştefan şi Alisa Aramă, creează ustensile de bucătărie şi accesorii din porţelan de Limoges, gresie sau faianţă, cu forme ingenioase şi din combinaţii de materiale, care promit hygge şi experienţe tihnite. 

Studio mud.

Absolvenţi ai Universităţii de Arhitectură “Ion Mincu”, designerii noului Studio mud., Roxana Bâra şi Andrei Tache, îmbină contururile delicate cu funcţionalitatea deprinsă din arhitectură. Paharele Natural Wonders, pe care le vor aduce la Made in RO #Ceramică, sunt inspirate de ţesuturile organismului uman, iar bijuteriile lor de porţelan recreează formele elegante ale sticlelor de parfum. 

Mădălina Andronic Ceramics

Pe Mădălina o cunoaşteţi deja, cu siguranţă, şi ca ilustrator prolific, şi ca artist ceramist. Noua ei colecţie de vase ceramice, Honeymoon, fructifică ambele faţete ale creativităţii Mădălinei şi le aşază sub soarele coastei amalfitane, de unde împrumută câte o crenguţă de măslin sau de lămâi, pentru un strop de răcoare şi savoare.

De Ceramică Mădălina Teler

Şi Mădălina Teler este un ceramist bine-cunoscut, iar la Made in RO #Ceramică experienţa şi talentul ei vor sosi pe platouri din porţelan şi gresie, lucrate manual şi colorate în masă, pattern-urile fiind create prin tehnica de marmorare.

Alina Ceramics

Alina Constantinescu, designerul care a creat piesa ceramică de pe vizualul evenimentului, vine la târgul Made in RO #Ceramică cu Bubbles, o colecţie realizată din porţelan glazurat, decorat prin suflarea de bule de săpun cu pigment ceramic, tehnică ce oferă unicitate fiecărui produs. Cea de-a doua colecţie Alina Ceramics, Geometrie în farfurie este formată din platouri… lăsate la mâna hazardului ca formă de expresie artistică.

Ceramic Sparrow

Andreea Lăzărescu şi Tiberiu Dăncilă aka Ceramic Sparrow vor aduce la eveniment seria Tea for One, compusă din borcane de porţelan învelite în piele naturală. Fiecare piesă este turnată separat şi constă din borcan, infuzor şi capac. Tot Ceramic Sparrow sunt şi creatorii colecţiei de broşe inspirate de casele vechi sau palatele Bucureştiului, decorate cu pigmenţi ceramici şi acoperite cu glazură transparentă.

Keramice

Raluca Tinca este specializată în căsuţe de lut, fie mici şi colorate, fie mari şi sobre, unele chiar şi cu horn şi păsărele pe acoperiş. Colecţia Little Houses, pe care o veţi vedea la Made in RO #Ceramică, include piese modelate în lut roşu, după chipul şi asemănarea caselor transilvănene. Unele dintre ele sunt decorate cu aur lichid.

Glory Box

Andreea Bădrăgan, designerul Glory Box, s-a gândit la dimineţile un pic leneşe, un pic egoiste, în care ai chef doar pentru tine şi gândurile tale, şi a creat colecţia de vase pentru mic-dejun Breakfast Vanity Set:  cană de cafea sau ceai, bol şi farfurie cu contururi neregulate. Îţi amintesc de dimineţile în care nu-ţi faci planuri şi laşi lucrurile să curgă.

Una ca Luna

Colecţia Touch a designerului Anca Dragu – Una ca Luna mizează pe simţul tactil şi decor în relief. Unele piese sunt monocrome, iar elementele reliefate contrastează cu suprafeţele glazurate. Altele au decorul în relief potenţat cu oxizi metalici. Dar,ca să înţelegi mai clar, te invităm să le atingi şi te vei convinge cât sunt de originale.

Atelierul de porţelan

Mihaela Cherciu se foloseşte de porţelanul glazurat şi neglazurat ca să transforme natura în colecţia de bijuterii Poricale: fructele – mere şi pere – devin pandantive, merişoarele se prefac în cercei, iar frunzele în broşe. Piesele sunt turnate sau modelate manual şi au sisteme de închidere de argint sau alamă.

Atelierul Bufniţa Ceramică

Emilia Cristea lucrează doar cu lut ecologic şi glazuri non-toxice, fără plumb, ca să creeze lămpi, seturi de căni şi farfurii inspirate din natură, cu forme neregulate,

organice. Multe dintre piese sunt decorate cu frunze, flori sau fructe, pentru o legătură şi mai strânsă cu natura.

Atelier BohemianFlow

Colecţia Eclectic Herbarium a designerului Szidonia Balint este formată din seturi de ceai din porţelan pictate manual cu vopsea non-toxică, o reinterpretare a motivelor transilvănene florale într-un context contemporan.

Iutta

Cunoscută deja ca designer de accesorii din piele, Nicoleta Chirică îşi transpune creativitatea în colecţia Nu mă uita, realizată împreună cu artistul ceramist Anca Dragu – Una ca Luna. Piesele de porţelan sunt pictate manual cu motive populare stilizate, inspirate din simbolistica florii de nu-mă-uita: fidelitatea, prietenia devotată şi puterea amintirilor.

Bianca Grin

În colecţia Portrete de familie, Bianca Grin reuneşte piese de bijuterie ambientală din porţelan delicat şi parfumabil de Limoges, care pot fi folosite şi ca obiecte decorative – este suficient să pui două picături din parfumul preferat pe spatele portretului realizat de ilustratoarea Agnes Keszeg şi parfumul va fi difuzat în întreaga încăpere.

Christine on the Clouds

Prinţesa Corcoduş, colecţia de haine cu aplicaţii ceramice create de Cristina Şerbu împreună cu De Ceramică (designerul ceramist Mădălina Teler), jonglează cu nuanţe de ecru, verde-bleu şi cu alb aşezate pe mătase şi batist. Elementele ceramice sunt aplicate prin coasere, cu trei prinderi fiecare, pentru mai multă rezistenţă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora