Reguli de machiaj de zi. Ce să folosești ca să fii frumoasă la orice oră
Cu ajutorul unui machiaj de zi încercăm să punem în evidență atuuri ale feței dar și să mascăm mici efecte ale tenului. Tot cu machiajul de zi încercăm să punem în valoare starea noastră de bine sau să ne mascăm neliniștile. Așa că, una peste alta, acest tip de machiaj ne devine un aliat de nădejde. E bine, așadar, să știm cum să-l folosim cât mai corect pentru ca el să ne fie de ajutor.
Înainte de toate, trebui să știm din capul locului că existe niște diferențe între machiajul de zi și cel de seară, una dintre ele fiind intensitatea culorilor. Și, nu în utlimul rând, este important ca produsele pe care le folosim să fie de bună calitate și să se potrivească tipului nostru de ten.
Pașii pe care să-i urmezi în realizarea machiajului de zi
Totul începe, evident, cu hidratarea pielii, indicată fiind o cremă nu foarte grasă care, prin mișcări circulare, să poată intra ușor piele. Urmează fondul de ten, care va fi aplicat pe întreaga față sau doar în zonele care prezintă anumite defecte (idelă este o acoperire completă a tenului pentru uniformizare și un efect vizual mai bun). Pudra va fi aplicată apoi cu o pensulă sau burete, rolul acesteia fiind indispensabil în obținerea unui machiaj cât mai rezistent. Apoi, se fardează ochii, se aplică rujul, iar la final se crează un volum subtil al obrajilor.
Produsele pe care să le folosești în machiajul de zi
Având în vedere că femeile sunt permanent în contra-cronomentru, e lesne de înțeles că machiajul de zi trebuie să fie ușor de aplicat, dar în celași timp trebuie și să reziste. Pentru a proteja pielea de expunerea la razele UVA si UVB din timpul zilei, e musai să folosești produse cu factor de protecție corespunzător.
Fardurile de față și de ochi trebuie să aibă o textură mată sau semi-mată în machiajul de zi, iar nu sidefată sau strălucitoare (variante ideale în cazul machiajului de seară).
Rujurile trebuie să fie în nuanțe naturale, roz sau culoarea pământului, un glos nude sau ușor colorat. Spre exemplu, nuantț blush-ului și cea a rujului trebuie să fie din aceeași gamă de culori, dar sunt la fel de plăcute și nuanțele ton pe ton, un blush tip bronzer, spre exemplu, cât mai apropiat de nuanța tenului.
Conturul ochilor. După ce ai aplicat nuanța aleasă, poți să-și evidențiezi ochii cu ajutorul unui creion dermatograf negru și mascara. Este de preferat să se evite tușul sau creionul negru, pentru simplul fapt că înăspresc privirea, pentru conturul ochilor fiind recomandat să alegi nuanțe de gri, maro sau verde închis.
Culorile la care trebuie să apelezi pentru un machiaj de zi
Cromatica este grăitoare când vine vorba de machiajul de zi, așa că începe întotdeauna prin a-ți alege nuanțe potrivite tenului tău. Orice ai alege trebuie să dea feței tale strălucire și prospețime, pentru asta fiind ideale culorile deschise sau perlate, highlightere, care reflecta lumina, tonuri de roz care sunt asociate mai tot timpul cu feminitatea. În cazul pleoapelor, sunt idelae nuanțele de bej, roz pal, gri, verde kaki, maro, arămiu, violet pal, piersică, auriu.
Ce să eviți în machiajul de zi
- Culorile aprinse pe toată pleoapa superioară
- Liniile alungite trasate cu tuș
- Sprâncenele întunecate
- Genele false extravagante
- Machiajul smokey eyes