Tinder sau cum să îţi găseşti dragostea. Experiment life.ro - LIFE.ro
Sari la conținut

Tinder sau cum să îţi găseşti dragostea. Experiment life.ro

Tinder este o reinterpretare modernă a serviciilor matrimoniale. Este locul în care îţi poţi găsi dragostea... sau cel puţin, poţi pune capăt singurătăţii unei nopţi (de vară).
Share this article

Pe vremuri BD însemna filmele cu Dem Rădulescu şi Toma Caragiu. Cu timpul cele două consoane s-au transformat în altceva: birou – discotecă (sau cum spunem acum mai fancy, club), respectiv cele două locuri în care poţi să cucereşti şi să te îndrăgosteşti. Practic, tot ,,la munte şi la mare”. Astăzi, însă, celor două consoane ni l-a mai adăugat una: T. De la Tinder. Cea mai cunoscută şi folosită aplicaţie de dating.

Dar care e treaba cu această aplicaţie? Tinder este o reinterpretare modernă a serviciilor matrimoniale. Este locul în care îţi poţi găsi dragostea … sau cel puţin, poţi pune capăt singurătăţii unei nopţi (de vară).

Mecanismul este simplu: îţi faci profil (câte poze şi ceva informaţii despre tine) şi apoi începi să te uiţi la poze. Dacă îţi place ce vezi, atunci dai swipe dreapta, dacă nu, faci aceeaşi mişcare în sensul opus. Apoi, dacă plăcerea este reciprocă, vi se deschide un chat şi puteţi să vorbiţi. Şi, în cele din urmă, rămâne doar atât … love is all you need & sky is the limit.

Pare simplu, nu? Practic, un fel de Facebook (sau orice reţea de socializare vrei tu), doar că aici oamenii ştiu pentru ce au venit. Acelaşi scop şi aceeaşi plăcere căutată.

De ce să îmi instalez Tinder? Aplicaţia de care unii se feresc şi alţii o iubesc.

Dacă vrei să te bucuri de experienţă, ai grijă la aşteptări. Mai ales dacă eşti băiat. Cică fetele sunt mai pretenţioase, iar dacă primeşti un superlike de la ea, atunci ar trebui să fii super mândru. E o chestie foarte rară, aşa că #bravoţie. Vorbeşte cu ea, pare că se înfiripă o chestie serioasă. Şi cine ştie … poate este ea aleasa.

La drept vorbind, eu ştiu câteva cazuri de relaţii (am cel puţin 3 prieteni de ambele genuri) care şi-au găsit partenerul/a pe Tinder. Poate că totul a pornit fără aşteptări prea mari, dar oamenii s-au plăcut. Şi, na, a rămas doar dragoste de făcut. Şi fac asta de ceva timp (luni sau chiar ani).

Pe de altă parte, mulţi se feresc de Tinder (ca dracul de tămâie, ar putea spune). Că cică nu este pentru ei. Ei caută dragostea adevărate. Sentimente sincere. Iar aplicaţia asta este, mai degrabă, un loc în care să îţi rezolvi eliberările hormonale. Intri. Dai câteva swipe-uri. Apoi laşi adresa de domiciliu (sau ce loc de întâlnire preferi tu). Şi gata, s-a înfiripat un plan serios pentru seara în cauză.

Citeşte şi: Cea mai tragică poveste de dragoste din literatura românescă. Povestea morții din iubire pentru aceeași femeie a poeților Dimitrie Anghel și St. O. Iosif

Sex. Sigur, dacă asta cauţi.

Poate că după ce ai citit până acum, ţi-ai făcut o idee. Aşa că, dacă eşti hotărât că asta vrei, atunci gata: instalează-ţi aplicaţia şi intră în lumea dating-ului actual.

Cum eşti la început de drum, poate ai nevoie de ceva sfaturi. Cum să te îmbraci. Cum să te uiţi la poză. Iei câinele în poză. Îţi arăţi fizicul la sală. Toate detaliile contează.

Nu o spun eu (poate nu m-ai lua ca o părere avizată), ci un o sursă serioasă: Personal Dating Assistans (wink). Oamenii cu asta se ocupă, or ştii ei ceva, nu? E adevărat, targetul vizat este cel masculin, dar mă gândesc că ţi-ar fi util şi ţie, dragă utilizatoare de Tinder. Ei bine, oamenii ăştia au făcut un studiu despre ce poze merg mai bine pe Tinder.

Zâmbeşte. Îmbracă-te frumos. Fii prietenos. Cum să ai succes pe Tinder în 5 paşi simpli:

1. spune nu pozelor făcute cu telefonul (comunitatea Tinder cere mai mult de la tine).

2. say cheese (sau gândeşte-te la ceva amuzant pentru ca zâmbetul să fie adevărat).

3. îmbracă-te frumos (dacă apari în trening, s-a pierdut toată magia).

4. cheamă-ţi câinele în ajutor (da, ştim, pozele cu animale te scot din orice belea – deşi treaba asta cred că merge mai bine la bărbaţi, decât la femei)

5. fii abordabil şi prietenos (dacă pari prea star de cinema, nu o să te abordeze nimeni)

 

OK, accept, intru pe Tinder. Dar ştiu cu cine „o să ies la o cafea”?

Nu ştiu unii cum sunt, dar eu mă gândesc şi la siguranţă. O să îmi spuneţi că sunt eu mai catolică decât Papa sau că am eu gândire românească (ştiţi la ce mă refer, la genul acela de gândire: fac eu cumva să îmi fie bine), dar prea pare uşor să îţi faci un cont fake. Sau mă înşel?

Ştiu o să îmi spuneţi că dacă nu eşti tu cel din poze, atunci ce rost mai are să te agiţi. Oricum atunci când vă întâlniţi se va vedea adevărul şi magia o să dispară. Dar dacă în loc să vorbeşti cu un om, vorbeşti cu un robot. Şi în loc să găseşti dragostea adevărată (sau plăcerea de o noapte, după caz), livrezi doar informaţii personale.

Aşa că, m-am gândit că ar fi util un ghid scurt despre cum să depistezi dacă un cont de Tinder nu este adevărat. Nu de alta, dar să nu ne pierdem timpul degeaba.

Deci, cum îţi dai seama că un cont este fals în 5 paşi:

1. Nu au informaţiile completate – descriere, job sau alte informaţii standard

2. Au o singură poză

Mai ales dacă poza respectivă pare una profesională (sigur este luată de pe un site cu poze stock). Sau şi mai rău dacă persoana îţi pare cunoscută, nu m-ar mira să fie o poză furată de la vreo vedetă.

3. Răspund la mesaje foarte repede

Chiar dacă eşti super fan Tinder, sigur mai ai şi alte lucruri de făcut, aşa că … fereşte-te de conversaţiile în care interlocutorul tău scrie foarte repede sau pe care le-a iniţiat imediat după match-uire.

4. Vor să mute conversaţia în altă parte

Păi nici nu ne-am cunoscut bine şi deja mă inviţi la o cafea? Nu pare prea sigur. Revin la problema mea cu roboţii … poate nu este interesant decât de datele tale – oricum ar fi, mai bine nu îi da numărul tău de telefon, îmi e că o să te trezeşti cu nişte spam texts sau robocalls.

5. Too Good to Be True

Îmi pare rău să te anunţ, dar asta merge doar în telenovele, altfel, pentru noi pământenii, aceste experienţe se numesc false.

Şi acum că ne-am antrenat, intrăm în competiţie.

Am pregătit terenul până acum, dar de acum ne vedem pe Tinder. Hai să vedem cum funcţionează lucrurile.

Ne-am făcut un cont fals cu poze stock. Andreea este cum pe Tinder. După 100 de swipe-uri date random la primii bărbaţi pe care i-a întâlnit în această reţea socială (am zis să nu punem niciun filtru de selecţie), haideţi să vedem ce a făcut în 24 de ore de utilizator al aplicaţiei:

1. 100 swipe. 68 matches. 7 superlikes.

Enoooooorm. Gradul de compatibilitate pe care l-am obţinut în 24 de ore este enoooooorm. Practic, imaginaţi-vă cum o fată intră într-un club unde sunt 100 de oameni şi dintre aceştia, 68 o plac, spunându-i direct lucrul acesta. Iar dintre aceştia, 7 îi oferă un superlike – adică cel mai mare compliment posibil în Tinder.

2. 68 matches. 51 mesaje.

Şi lucrurile #wow nu se termină aici. Din cele 68 de compatibilităţi anunţate oficial, 51 de domni i-au scris Andreei. Dintre aceştia 10 erau străini. Andreea a primit şi un mesaj din partea unui cuplu care îi oferea o experienţă în 3. Dar niciunul nu s-a prins că profilul era unul fals – nicio întrebare legată de pozele (poate) too good to be true.După cele 24 de ore petrecute pe Tinder, pot spune că dacă îţi doreşti ceva simplu şi rapid (precum în sloganurile comerciale), aici sigur o poţi face. Nu ai nevoie de o zi întreagă de aşteptare, cred că poţi rezolva problema mult mai repede. Şi, probabil fetele sunt mult mai selective (ca în viaţă am putea spune).

Oricum ar fi, dacă ai aşteptările potrivite, Tinder poate să fie o experienţă ok. Dacă, însă visezi la un prinţ pe un cal alb, cel mai probabil trebuie să fii foarte selectiv şi să cauţi bine. Sigur nu e situaţia de căutat acul în carul cu fân, dar, te rog, fii selectiv/ă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora