Unde învățăm o limbă străină? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde învățăm o limbă străină?

Fie că vrem limba chineză, ebraică, rusă, arabă sau japoneză, orașul este generos cu institute și centre culturale care să ne ofere opțiuni inteligente, la prețul corect, de a învăța o limbă străină.
Share this article

Niciodată nu este prea târziu pentru a o lua de la zero cu o limbă străină. Îți propunem șase centre unde poți învăța ceva ce nicio școală publică nu s-a zbătut să includă în planul de învățământ.

Fie că vorbim despre limba chineză, ebraică, rusă, arabă sau japoneză, orașul este generos cu institute și centre culturale care să ne ofere opțiuni inteligente, la prețul corect, de a învăța o limbă străină.

Am făcut noi documentarea pentru tine, după ce am exclus centrele care au făcut o afacere din cursurile de limbă, dar și renumitele Centre Culturale, Francez, German, Britanic și Spaniol. Sunt simplu de găsit și probabil că ai trecut deja pe la câteva dintre ele.

Ce trebuie să știi?

1. limba engleză. În centrele unde nu există profesori din România este obligatorie. Dacă e nevoie, pune pe listă și un curs la British Council;

2. există o taxă de curs, care poate varia între 350 și 1.700 de lei;

3. cele mai multe cursuri sunt programate de două ori pe săptămână, din fericire, multe dintre ele seara, după ora 18.00;

4. dacă ai nevoie de o diplomă cu acreditarea Ministerului Educației și Cercetării va trebui să verifici informația la înscriere.

Institutul Confucius, str. Transilvania, nr. 6, București

Este o organizație non-profit, creată de Universitatea București și Universitatea de Studii Politice și Juridice din Beijing. Găzduiește în fiecare an cursuri de limba chineză pentru adulți și pentru copii.

Un modul de 20 de ședințe pentru adulți este de 300 de lei, în vreme ce 10 ședințe pentru copii costă 40 de lei.

 Centrul Rus de Știință și Cultură la București, Bd Lascăr Catargiu, nr. 50, București

Este o agenție care are ca scop promovarea culturală și popularizarea limbii ruse în România. Centrul oferă cursuri de limba rusă (chiar și online) pentru adulți și copii, dar și burse de studiu în Rusia. Procedura de înscriere, dacă nu este una elaborată, măcar necesită timp: întâi trebuie să trimiți un email la [email protected] cu datele personale și o copie a buletinului. Tot acolo trebuie să anunți nivelul de studiu la care te afli. Vei primi un email de confirmare, după care trebuie să achiți o taxă de 100 de lei (sumă nereturnabilă). Abia după acești pași vei mai achita 350 de lei pentru fiecare modul și nivel de studiu. Complicat? Să zicem, dar merită. Până la urmă, limba rusă este a șasea cea mai utilizată limbă din lume (după engleză, chineză, hindi, spaniolă și arabă).

 Centrul Comunitar Evreiesc (JCC), str. Popa Soare, nr. 18, București

Este o organizație care se adresează în special comunității evreiești din România însă este deschis oricui își dorește să participe la activități culturale sau să învețe limba ebraică, idiș sau limba engleză. Iar dacă vrei să dublezi efortul intelectual cu cel fizic, află că tot la JCC poți învăța krav maga (=luptă de contact),  un renumit stil de autoapărare dezvoltat de armata israeliană din box, aikido, wrestling, judo și karate.

Cursurile de limba ebraică sunt deschise pentru copii și adulți, pentru începători sau avansați, iar costurile sunt de 1.000 sau 1.700 de lei anual. Diferența este dată de un card de membru cotizant al comunității.

 Centrul Ariel, Str. Pitar Moş, Nr. 7 – 13, București

Este un departament al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și oferă, printre altele, cursuri de limbă neerlandeză (olandeză), arabă, neogreacă sau suedeză. Costurile pentru fiecare curs diferă (le găsiți aici), de la 600 la 800 de lei și se pot plăti în rate.

 Centrul de Studii Română-Japoneze „Angela Hondru”, Bd Expoziției, nr. 1B, București

A fost creat de Universitatea Româno-Americană cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București și oferă cursuri de limba japoneză, sub îndrumarea a trei profesori, dintre care unul este nativ. Costurile anuale nu depășesc 150 de euro.

Iar dacă îți place ideea de a pătrunde mai mult în cultura și civilizația japoneză poți încerca o formare în „ceremonia ceaiului” sau un curs de kendo, una dintre artele marțiale ce se bazează pe mânuirea sabiei.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora