Şampania nu poate să lipsească de la masă în noaptea dintre ani, dar din când în când ne rămâne în sticlă neconsumată. Ce putem face cu resturile acestea preţioase? Iată 3 reţete simple de cocktailuri cu care poţi să îi surprinzi chiar şi pe cei mai mofturoşi invitaţi.
French 75
Ingrediente:
Gheaţă sfărâmată
O măsură de gin
Jumătate de măsură de sirop de zahăr
Jumătate de măsură de suc de lămâie
Şampanie
Pune gheaţa, ginul, siropul de zahăr i sucul de lămâie într-un shaker. Varsă preparatul obţinut într-un pahar specific de şampanie şi completează spaţiul rămas în pahar cu şampania turnată încet.
Mimoza
Ingrediente:
O măsură de triplu sec
O măsură şi jumătate de suc de portocale
Trei măsuri şi jumătate de şampanie
Cel mai simplu şi mai la îndemână cocktail în această perioadă. Din nou, într-un pahar specific pentru şampanie pune măsura de triplu sec, adaugă sucul de portocale şi toarnă încet şampania. Gata!
Poinsettia
Ingrediente:
Trei măsuri de suc de merişoare
Jumătate de măsură de Cointreau
Şampanie
Se prepară direct în paharul de şampanie, adăugând întâi sucul de merişoare, apoi Cointreau-ul şi turnând şampanie până la buza paharului.
Hai noroc şi la mulţi ani!