6 festivaluri neconvenţionale în mijlocul naturii
Vă propunem o altă listă din seria #festivaluri2017, însă, de data aceasta, vrem să vă scoatem din rutină direct în mijlocul naturii. Se desfăşoară o mulţime de festivaluri micuţe prin ţară, multe dintre ele în locuri mai puţin obişnuite sau greu accesibile. Sunt festivaluri neconvenţionale, sunt pentru cei „liberi” în spirit, pentru cei care nu se tem să doarmă la cort şi să uite de gadgeturi câteva zile.
Magia baloanelor (19 – 21 mai)
Este un festival al baloanelor cu aer cald, aflat la a doua ediţie, care se desfăşoară în Războieni, Iaşi. Este o bună ocazie să vă îndepliniţi visul de a zbura cu balonul cu aer cald. Un balon poate lua până la 12 pasageri, iar zborurile se efectuează la orele 06:45 şi la 18:30 (în funcţie de condiţiile atmosferice programul poate suferi modificări). Găsiţi detalii pe www.magiabaloanelor.ro. Eveniment facebook aici.
Airfield (29 iunie-2 iulie)
Festivalul se desfăşoară pe aerodromul Măgura (Cisnădie, Sibiu) şi propune seri de muzică, proiecţii video, sculptură, pictură şi tot felul de activităţi artistice. Practic ai tot ce-ţi trebuie ca să te bucuri de natură şi să fii creativ în acelaşi timp. Până pe 9 aprilie puteţi merge să faceţi voluntariat şi să plantaţi un copăcel pe aerodromul Airfield. Veţi primi un abonament gratis la festival, dar (mai ales) veţi face o faptă bună. Detalii pe www.airfield.ro. Eveniment facebook aici.
Transylvania Downhill (3-9 iulie)
Este o competiţie internaţională de longboard care se continuă cu un festival de muzică electronică peste weekend. Evenimentul se desfăşoară la Straja, Lupeni (judeţul Hunedoara), în mijlocul naturii. Cursa de longboard se desfăşoară pe o distanţă de 5 kilometri. Puteţi să vă înscrieţi în concurs sau să mergeţi să vă susţineţi prietenii. În serile de week-end au loc petreceri cu DJ. Detalii pe www.transylvaniadownhill.com. Eveniment facebook aici.
3 Smoked Olives (27-31 iulie)
Festivalul se desfăşoară pe o insulă de pe Dunăre, în apropierea Călăraşiului (pădurea Chiciu). Pe insula cu 10 km de plajă se ajunge doar cu bacul (atenţie la indicaţiile de pe site). Trebuie să aveţi peste 21 de ani ca să participaţi la festival (regulile nu se discută). Iar odată ajunşi aici, veţi avea parte de câteva zile de muzică, soare, party-uri până în zori. Cazarea – „la mii de stele”. Adică ar trebui să vă aduceţi cortul de acasă. Detalii pe www.3sof.com. Eveniment facebook aici.
Muscel cloverfest (4-6 august)
Este un festival care se desfăşoară de câţiva ani în cătunul Muscel (Moroieni) din judeţul Dâmboviţa. Locul se află la doar 130 kilometri de Bucureşti, aşa că poate fi o destinaţie potrivită pentru un week-end departe de oraş. Pe scena din grădina festivalului au loc concerte, jam sessions între artişti sau momente de open mike. Este un festival potrivit pentru familii cu copii (teatru şi ateliere pentru cei mici sunt în programul fiecărei ediţii), pentru cei care ştiu să respecte liniştea cătunului şi, desigur, natura. Găsiţi detalii pe www.cloverfest.com şi pe pagina evenimentului.
Smida Jazz Festival (25-27 august)
Este un festival de jazz contemporan aflat la a doua ediţie, care se desfăşoară în satul Smida (Beliş, Cluj). Este chiar în mijlocul Parcului Natural Apuseni. Programul concertelor este deja anunţat. Din line-up fac parte GoGo Penguin (Marea Britanie), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz (Norvegia), Tingvall Trio (Germania), Eric Vloeimans’ Gatecrash (Olanda), The Kandinsky Effect (Franţa), Sickpicnic (Ungaria), Iordache (România), JazzyBIT (România), Trompetre (România). Găsiţi detalii pe site-ul festivalului şi pe pagina de facebook a evenimentului.
Citiţi şi: Festivaluri 2017. Unde mergem vara asta?