A treia ediţie „Cheese Day” de la Paris merită un city break - LIFE.ro
Sari la conținut

A treia ediţie „Cheese Day” de la Paris merită un city break

Pasionaţilor de brânzeturi, gastronomie, vinuri şi alte băuturi fine, le recomand călduros să-şi organizeze weekendul următor un city break la Paris, iar ziua de luni, 19 martie, să şi-o petreacă la „Cheese Day”.
Share this article

Dacă vreţi să descoperiţi celebrele brânzeturi franţuzeşti, împreună cu cele mai fine vinuri şi băuturi spirtoase din „Hexagon”, ocazia perfectă se va prezenta luni, 19 martie 2018, la hotelul „InterContinental Paris Le Grand”. Anul acesta, în luxosul hotel parizian de 5 stele, va avea loc cea de-a treia ediţie a evenimentului gastronomic sugestiv întitulat „Cheese Day”.

În 2017, evenimentul a reunit 38 de expozanţi şi peste 1500 de vizitatori, într-o ambiantă festivă şi absolut „delicioasă”. Cei mai cunoscuţi chefi, somelieri, „maîtres boulangers” şi „maître fromagers” din Franţa au fost prezenţi pentru a susţine degustări cu produse de top. Cum „Cheese Day” a înregistrat un real succes, organizatorii ne promit, pentru ediţia de anul acesta, „un meniu” şi mai încărcat.

Foto: bonjourparis.com

Programul „Cheese Day” 2018 a fost deja publicat în revista „Le Figaro Vin”, dar şi pe site-ul organizatorului. Cinci puncte mi s-au părut de maxim interes:

  1. Degustarea propriu zisă de brânzeturi, împărţită în două segmente orare: Cheese Day (de la 11:00 la 18:00, tarif 20 euro/persoană) şi Cheese Night (de la 18:00 la 22:00, tarif 20 euro/persoană).
  2. Masterclass Saint Agur (de la 17:30 la 19:00), la care Juan Arbelaez (celebru chef columbian stabilit în Franţa) şi Hervé Palmier (binecunoscut blogger culinar, alias Hervé Cuisine) vor crea „live” reţete cu brânzeturile Saint Agur din Auvergne, pornind de la provocările transmise de internauţi pe Facebook.
  3. Standul Quiveutdufromage.com, care va fi animat de degustări şi „trucuri culinare”, împărţite în 4 categorii: brânzeturi regionale, paste proaspete, brânzeturi calde şi aperitive/snackuri.
  4. Standul Lucaffé va prezenta toate secretele espressoarelor Lucaffé Smart, împreună cu degustări de cafea şi cu demonstraţii de preparare a unui tiramisu.
  5. La standul Gaggeneau – una din mărcile care a influenţat decisiv cultura culinară din toată lumea (creatorii primului cuptor incastrabil), între orele 16:00 şi 17:00, Chef Laurent André (Café de la Paix) va găti în direct câteva dintre reţetele sale de succes.

În concluzie, pasionaţilor de brânzeturi, gastronomie, vinuri şi alte băuturi fine, le recomand călduros să-şi organizeze weekendul următor un city break la Paris, iar ziua de luni, 19 martie, să şi-o petreacă la „Cheese Day”.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora