A treia ediţie „Cheese Day” de la Paris merită un city break
Dacă vreţi să descoperiţi celebrele brânzeturi franţuzeşti, împreună cu cele mai fine vinuri şi băuturi spirtoase din „Hexagon”, ocazia perfectă se va prezenta luni, 19 martie 2018, la hotelul „InterContinental Paris Le Grand”. Anul acesta, în luxosul hotel parizian de 5 stele, va avea loc cea de-a treia ediţie a evenimentului gastronomic sugestiv întitulat „Cheese Day”.
În 2017, evenimentul a reunit 38 de expozanţi şi peste 1500 de vizitatori, într-o ambiantă festivă şi absolut „delicioasă”. Cei mai cunoscuţi chefi, somelieri, „maîtres boulangers” şi „maître fromagers” din Franţa au fost prezenţi pentru a susţine degustări cu produse de top. Cum „Cheese Day” a înregistrat un real succes, organizatorii ne promit, pentru ediţia de anul acesta, „un meniu” şi mai încărcat.
Programul „Cheese Day” 2018 a fost deja publicat în revista „Le Figaro Vin”, dar şi pe site-ul organizatorului. Cinci puncte mi s-au părut de maxim interes:
- Degustarea propriu zisă de brânzeturi, împărţită în două segmente orare: Cheese Day (de la 11:00 la 18:00, tarif 20 euro/persoană) şi Cheese Night (de la 18:00 la 22:00, tarif 20 euro/persoană).
- Masterclass Saint Agur (de la 17:30 la 19:00), la care Juan Arbelaez (celebru chef columbian stabilit în Franţa) şi Hervé Palmier (binecunoscut blogger culinar, alias Hervé Cuisine) vor crea „live” reţete cu brânzeturile Saint Agur din Auvergne, pornind de la provocările transmise de internauţi pe Facebook.
- Standul Quiveutdufromage.com, care va fi animat de degustări şi „trucuri culinare”, împărţite în 4 categorii: brânzeturi regionale, paste proaspete, brânzeturi calde şi aperitive/snackuri.
- Standul Lucaffé va prezenta toate secretele espressoarelor Lucaffé Smart, împreună cu degustări de cafea şi cu demonstraţii de preparare a unui tiramisu.
- La standul Gaggeneau – una din mărcile care a influenţat decisiv cultura culinară din toată lumea (creatorii primului cuptor incastrabil), între orele 16:00 şi 17:00, Chef Laurent André (Café de la Paix) va găti în direct câteva dintre reţetele sale de succes.
În concluzie, pasionaţilor de brânzeturi, gastronomie, vinuri şi alte băuturi fine, le recomand călduros să-şi organizeze weekendul următor un city break la Paris, iar ziua de luni, 19 martie, să şi-o petreacă la „Cheese Day”.