Cocktailuri de Revelion: rețete semnate de BeiCeVrei.ro și mixologul Federico Riezzo
Cu ce băuturi ar trebuie să ne așteptăm oaspeții la petrecerea de Revelion. Pe lângă șampanie, ar trebui să găsim și alte variante care să ne facă seara mai frumoasă. Așa că vă recomandăm câteva rețete de cocktailuri de Revelion semnate de Bei Ce Vrei și mixologul italnian Federico Riezzo. Înainte să vă urăm „La mulți ani!”, vă spunem „Distracție plăcută”.
Peroni Pesca by Federico Riezzo
Un cocktail inspirat de un aperitiv italian clasic: Pellini. O băutură complexă, colorată și veselă ca o după-amiază petrecută într-o Piazza boema. Are arome mai rotunde, de vermut, de citrice și piper verde. Asta o face o băutură foarte delicată și elegantă, peste care se adaugă suc de lime, piure de piersici, Peroni Nastro Azzurro și frunze de mentă.
Piersica oferă dulceață și o anumită densitate băuturii. Aceasta este echilibrată de sucul de lămâie, care, împreună cu mandarina, vor susține notele citrice ale berii. Peroni, ca ingredient principal, va da băuturii unitate, efervescență și tonuri amare. Busuiocul va crea un contrast deosebit de colorant cu băutura.
Pentru acest cocktail sunt necesare:
- 100 ml Peroni Nastro Azzuro
- 20 ml gin infuzat cu piper roșu
- 15 ml vermut alb
- 30 ml piure de piersică
- 10 ml jus lămâie
- 4 frunze de busuioc
- pulbere de piper roșu
Elderflower Cosmopolitan by BeiCeVrei.ro
- ¼ părți Gin Bombay
- ¾ părți Bols Elderflower lichior
- 6 căpșuni
- 1 parte lemon juice
- 1 linguriță de zahăr
- gheață cuburi
Se pun zahărul, căpșunile și lemon juice într-un blender, se pisează (amestecă), apoi se toarnă ginul și lichiorul de soc și gheața până la umplerea paharului. Se servește în pahar tip Cosmopolitan.
Întreaga rețetă o găsiți pe site.
Jack Daniel’s honey & Ginger (long drink) by BeiCeVrei.ro
- 50 ml Jach Honey
- Ginger ale
Se umplu 3 sferturi dintr-un pahăr înalt cu gheață cuburi, se toarnă 50 ml de Jack honey, apoi ginger juice și o felie de lămaie.
Întreaga rețetă o găsiți pe site.
Winter Chill by BeiCeVrei.ro
- 2 părți vodka Finlandia
- 1 parte Bols blue curacao
- 1 parte Finest Call lime Juice
- 1 parte Bols triplu sec
Se pun toate ingredientele într-un shaker, se amestecă bine, apoi se toarnă într-un pahar de cocktail.
Întreaga rețetă o găsiți pe site.
Peroni Parma by Federico Riezzo
Acest cocktail e inspirat de inteligența italienilor de a crea feluri de mâncare din foarte puțin. E bazat pe Prosciutto Melone care e un fel de mâncare Italiană clasic pentru care ai nevoie doar un cuțit.
Băutura mixează puțin gin, suc de lime, albuș de ou pentru spumă și Peroni Nastro Azzurro. Aroma berii oferă efervescență și echilibrează notele fructate ale pepenelui galben, prospețimea mentei și gustul acru al sucului de lămâie. Inspirația pentru acest cocktail a fost chiar mama mixologului care a creat-o, Federico Riezzo, care făcea două feluri de mâncare dintr-un pepene galben și o felie de prosciutto. Are un garnish spectaculos dintr-o feliuță de pepene galben și prosciutto uscat. În video-ul de mai jos puteți
Pentru acest cocktail sunt necesare:
- 100 ml Peroni Nastro Azzurro
- 20 ml gin
- 15 ml suc de lime
- albușul unui ou (pentru spumă)
- 40 ml de piure de pepene galben și mentă
- să îl vedeți pe Federico preparând un Peroni Parma:
The Sour by BeiCeVrei.ro
- 2 părți whisky Jack Daniels
- ½ părți Finest Call sugar syrup
- 1 parte Finest Call lemon Juice
- gheață
Se umple un shaker cu gheață, apoi se toarnă toate ingredientele, se amestecă bine. Iar la final, băutura se toarna într-un pahar “sour glass”.
Întreaga rețetă o găsiți pe site.
Coconut blue curacao by BeiCeVrei.ro
- 1 parte granini suc de ananas
- 2 părți Bacardi white
- ½ părți Bols Blue Curacao
- 1 parte Finest Call cream of coconut
- cuburi de gheață
Se umple un blender cu gheață cuburi, se toarnă toate celelalte ingrediente. Se amestecă bine. Și la final se toarnă într-un pahar de cocktail.
Întreaga rețetă o găsiți pe site.