Cum poţi face cea mai mică porţie de cafea din lume
Paulig, companie de cafea finlandeză a cărei istorie a început la Helsinki în 1876, i-a cerut designerului Lucas Zanotto să facă cea mai mică porţie de cafea din lume dintr-o singură boabă de cafea. Zanotto a răspuns provocării folosind o metodă inedită: A luat o boabă de cafea de Kenya, pe care a răzuit-o cu ajutorul unei pile de unghii şi a pus-o într-un filtru mic de hârtie fixat pe un recipient de sticlă.
A încălzit o cantitate mică de apă la flacăra unei lumânări decorative şi, în momentul în care apa a început să clocotească, a turnat câteva picături în filtrul cu cafea.
Apoi a turnat cafeaua astfel obţinută din recipientul de sticlă într-o ceaşcă albă de cafea extrem de mică. Şi, iată cum cea mai mică porţie de cafea din lume a fost făcută! Întreg procesul a fost captat într-un filmuleţ interesant, al cărui sound a fost realizat de artistul Ulrich Troyer, muzician apreciat pentru compoziţiile sale originale ce crează interacţiuni între muzică, artă plastică şi arhitectură.
Reuşita lui Zanotto ar putea fi adăugată la seria de filmuleţe de “miniature cooking”, ce face mare vâlvă acum pe You Tube. Iar dacă vreţi să urmăriţi şi alte clipuri realizate de designerul finlandez, le puteţi găsi aici.
Lucas Zanotto este cunoscut pentru proiectele sale inovatoare, printre care se numără şi seria de aplicaţii YATATOY, compatibile cu iPhone şi iPad, cu ajutorul cărora copiii pot crea propriile animaţii şi compoziţii muzicale.