Domeniul Cantacuzino, gazda ediţiei a III-a a Karpatia Horse Show
Te dai învânt după domenii nobiliare cu farmec, dar şi după echitaţie? Atunci notează-ţi în calendar că între 30 septembrie şi 2 octombrie are loc la Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova a treia ediţie a Karpatia Horse Show. Asta ca să nu uiţi să îţi faci bagajele din timp pentru că merită să te porneşti la durm pentru acest eveniment. Anul acesta organizatorii au pregătit o serie de activităţi conexe menite să redea viaţa domeniului de 130 de hectare.
Designerul irlandez Peter Fell a ajutat la regândirea spaţiului competiţional, ceea ce a dus la dublarea numărului de treceri a călăreţilor prin dreptul fiecărui punct de vizionare de pe traseu ceea ce va adăuga spectacolului hipic o notă suplimentară de spectaculozitate. În plus, Gabor Fintha, unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi designeri de obstacole de atelaje din lume a construit pe domeniul Cantacuzino un parcurs la un nivel tehnic foarte ridicat pentru demonstraţii de măiestrie.
Înscrierile pentru ediţia 2016 sunt în plină desfăşurare, sportivi din numeroase ţări anunţându-şi deja prezenţa. Dacă anul trecut, un sportiv din India a călătorit peste mări şi ţări pentru a participa şi a vizita România, acum a venit rândul unui călăreţ din Australia să se înscrie la Karpatia Horse Show. „Să călătoreşti trei zile cu calul personal, atestă ineditul evenimentului şi şansa turistică pe care o generează o astfel de organizare”, spune Mihnea Vîrgolici directorul de eveniment al Karpatia Horse Show.
Pentru turiştii români călătoria este mai simplă, Domeniul Cantacuzino Floreşti este situat în apropierea staţiunilor turistice din Prahova, la doar o oră de Bucureşti sau Braşov. Pe lângă spectacolul ecvestru, spectatorii vor avea posibilitatea să se iniţieze în arta călăriei şi să petreacă împreună cu prietenii ori familia un week-end într-un cadru destins şi relaxat cu zone special amenajate de food&entertainment.
Copiii se vor bucura şi ei de jocuri, ateliere creative, dar şi de şi de premii surpriză. Printre multe alte activităţi destinate lor, dar şi adulţilor, vor avea loc prezentări de ogari, parade de maşini de epocă şi trăsuri cu patru cai, sesiuni foto, workshop-uri, expoziţii şi discuţii interactive pe teme legate de tradiţia echitaţiei în România sau despre influenţa domeniului în arhitectură.
Vineri, 30 septembrie accesul este gratuit, iar în zilele de 1 şi 2 octombrie, accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult. Fiecare dintre cele trei zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.
Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la intrare sau on-line şi de la punctele de vânzare bilete.ro.
Pentru a intra în atmosfera evenimentului, vă invităm să urmăriţi acest film de prezentare: