Dress Code: GOLF - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dress Code: GOLF

În pregătirea evenimentului dedicat golfului feminin care va avea loc miercuri, 14 iunie, vin cu câteva precizări despre ţinuta de golf, utile doamnelor la început de drum în acest sport.
Share this article

În pregătirea evenimentului dedicat golfului feminin care va avea loc miercuri, 14 iunie, vin cu câteva precizări despre ţinuta de golf, utile doamnelor la început de drum în acest sport.

Deşi regulile de golf sunt stricte şi cu privire la ţinuta jucătorilor pe teren (inclusiv cel de antrenament – driving range), doamnelor, vestea bună este că aveţi hainele potrivite şi comode pentru golf chiar în dressingurile voastre. Puteţi adapta foarte simplu o ţinută de business lejeră, deci nu veţi greşi dacă veţi înlocui pantofii cu toc cu cei de sală şi veţi veni la eveniment direct de la birou.

Foto: iStock

Iată câteva cateva sugestii:

Pantaloni: dacă preferaţi pantaloni, puteţi apela la o pereche business sau la clasicii khaki pants casual chick, dar nu veţi greşi nici cu o pereche trei sferturi. Blugii nu sunt acceptaţi pe niciun teren de golf din lume.

Fusta: dacă preferaţi fustele, o fustă lejeră business casual este potrivită, sau puteţi opta pentru o fustă sport asemanatoare celor de tenis, cu menţiunea că trebuie să purtaţi pantaloni scurţi pe dedesubt. Fustele strâmte sau lungi nu sunt potrivite deoarece împiedică mişcarea specifică swingului.

Rochie: daca preferaţi rochiile, una tip polo este potrivită. 

Încălţăminte: pantofii speciali de golf  oferă stabilitate în swing, dar pentru început pantofii sport pot fi o alternativă bună.

Mănuşa de golf este esenţială pentru grip (poziţia mâinilor pe crose pentru lovituri). Are rolul de a ne proteja mâna şi de a împiedica crosa să alunece din mână. Mănuşa trebuie să fie fixă pe mână şi se poartă pe mâna non-dominantă. Adică dreptacele vor purta mănuşa pe mâna stângă, iar stângacele o vor purta pe mâna dreaptă.

Şapca este un accesoriu important care complementează ţinuta de golf şi bineînţeles are rolul a împiedica soarele şi vântul să ne afecteze mişcările de golf. 

Părul: ca şi în celelalte sporturi, părul trebuie să fie aranjat astfel încât să nu vă incomodeze în mişcarea de swing.

Cele care căutaţi o ţinută specială completa de golf, magazinul din cadrul Stejarii Golf Driving Range sau cel de la Golf Room vă pun la dispoziţie câteva modele ale sezonului.

Crose/mingi: În cadrul evenimentului dar şi la lectiile de golf care vor urma, instructorul vă va pune la dispoziţie crosele potrivite şi mingi pentru antrenament. Mai departe, dacă veţi hotarî să avansaţi în golf, vă puteţi achiziţiona echipamentul potrivit tot de la magazinele sus-menţionate, sau online de la divese magazine specializate din afara ţării. Însă este esenţial să puteţi proba mai multe tipuri de crose potrivite pentru începători înainte de a lua decizia de cumpărare. Instructorul vă va sprijini în acest demers. O altă alternativă este să achiziţionaţi pentru început un set de crose second hand în stare foarte bună.

Un set de crose pentru incepătoare (half set) trebuie să conţină următoarele crose: Driver, 5 Wood, 6 Hybrid, 7 Iron, 9 Iron, Sand Wedge şi Putter.

Un set întreg standard conţine 14 crose de tipul: un Driver, un Putter, crose tip Wood, Pitching şi Sand Wedge, crose tip Hybrid, crose tip Iron, alegerea acestora fiind la discreţia jucătorului. Driver-ul este crosa cea mai lungă şi cu capul cel mai mare şi de asemnea este crosa care loveste mingea cel mai departe. Urmează crosele tip wood, puţin mai scurte, însă care au de asemenea un cap destul de voluminos şi se folosesc pentru lovituri de distanţă mare. Următoarele sunt crosele de tip iron, care sunt destul de numeroase şi folosite pentru diferite tipuri de lovituri. Wedges sunt asemănătoare cu irons, dar cu faţa mai deschisă, fiind utile în jocul scurt (approach) din jurul green-ului. Crosele de tipul hibrid îmbină caracteristicile wood şi iron şi tind să fie folosite din ce în ce mai frecvent, întrucât sunt mai uşor de folosit, în special de amatori. Crosa putter este folosită de jucători pe green şi oferă precizia necesară pentru lovituri scurte care trimit mingea în cupă. De asemenea, jucătorul este liber să joace mingea cu orice crosă crede de cuviinţă, luând în calcul locul în care se află mingea (lie) şi de distanţa pe care trebuie să o parcurgă.

Joc bun şi distracţie plăcută!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora