Drumul spre un gin tonic perfect începe în frigider
Se apropie weekendul aşa că vă invităm la un gin tonic, cocktailul uşor şi rapid de preparat care poate da şi mai multă savoare unei seri de vineri.
Toată lumea ştie ingredientele de care ai nevoie: gin, apă tonică şi o felie de lămâie. Proportia este de 1 la 2, adică o parte gin şi 2 părţi apă tonică. Secretele însă de aici încep. Dacă vrei ca butura ta să fie cât mai aromată şi să îşi păstreze acidul cât mai mult timp, răceşte atât ginul, cât şi apa tonică. Astfel, dioxidul de carbon va sta înmagazinat în băutură cât mai mult timp.
Deşi de regulă primeşti la bar un pahar drept şi înalt cu gin tonic, îţi recomandăm ca acasă măcar să foloseşti unul rotund, cu gura cât mai mare pentru că aşa te vei putea bucura din plin de aromele pe care le degajă acest cocktail cu gust pregnant. Şi dacă vrei un twist pentru băutura ta, nu înlocui lămâia cu limetă, ci cu o felie fină de mango. Acest fruct exotic îi va sublinia şi mai tare caracteristicile.
Hai noroc!