Gaşca Zurli, un adevărat fenomen în entertainment-ul pentru copii - LIFE.ro
Sari la conținut

Gaşca Zurli, un adevărat fenomen în entertainment-ul pentru copii

Cine s-ar fi gândit, acum 10 ani, când a apărut Zurli, încă o micuţă companie de entertainment pentru copii, printre alte câteva zeci de pe piaţa de atunci, că va ajunge un adevărat fenomen şi că va aduna zeci de mii de părinţi şi copii la un singur spectacol?
Share this article

Cine s-ar fi gândit, acum 10 ani, când a apărut Zurli, încă o micuţă companie de entertainment pentru copii, printre alte câteva zeci de pe piaţa de atunci, că va ajunge un adevărat fenomen şi că va aduna zeci de mii de părinţi şi copii la un singur spectacol?

Eu nu m-am gândit, deşi o cunosc pe Mirela Retegan, creierul din spate al Găştii Zurli şi Tanti Prezentatoarea, cum o ştiu copii, încă de acum 10 ani şi am urmărit-o zi de zi cum creşte această idee şi cum o transformă în ceva incredibil. Cred că nici ea nu s-a gândit, deşi probabil că-şi dorea să se întâmple asta, nu şi-a imaginat că vor ajungă să fie cea mai iubită trupă de divertisment pentru copii. De fapt singura, căci nu mai există aşa ceva în România.

Vineri seara, după ce au adunat 40 de mii de spectatori în sălile de spectacole din zece oraşe ale României, au ajuns cu turneul lor „10 Zurli”, pe care l-au organizat tocmai pentru că au împlinit „10 ani de când fac copiii şi părinţii fericiţi”, cum îi place Mirelei să spună, la Bucureşti, la Sala Polivalentă.

Nu puteam rata aşa ceva, aşa că mi-am luat copiii de mânuţă şi m-am alăturat miilor de copii şi părinţi din Bucureşti pentru a vedea Gaşca Zurli.

Cred că la concertul Maddonei am mai văzut aşa ceva, oraşul dat peste cap, traficul blocat (e drept că la nivelul cartierului Tineretului), poliţie pe stradă şi circulaţie deviată. Sute de maşini erau aşezate în şir indian şi nimeni nu înţelegea de ce se stă atât în trafic, mai ales că mai erau câteva minute până la ora anunţată pentru spectacol. La urcarea către Sala Palatului, un echipaj de poliţie pusese maşina de-a curmezişul străzii, semn că nu mai era nici un loc de parcare sus şi devia toate maşinile pe alte rute. Am văzut atunci oameni disperaţi care nu ştiau unde să mai parcheze, sute de copilaşi alergând (căci era mult de mers pe jos) cu ochişorii puţin îngroziţi că vor întârzia, apoi părinţi transfiguraţi, cu copilaşi mici în braţe şi alţii de mână, toţi mergând aproape în fugă ca nimeni să nu piardă începutul show-ului. Am făcut şi eu ca ei, căci şi copiii mei abia aşteptau să o vadă pe Fetiţa Zurli, pe Tanti Prezentatoarea şi pe Zdrăngănel.

De cum am ajuns în faţa Sălii Polivalente, totul a decurs ca pe roate: o organizare impecabilă, zeci de oameni instruiţi care ştiau exact ce au de făcut i-au condus pe oaspeţi astfel încât să nu se creeze confuzie sau cineva să piardă spectacolul pentru că nu-şi găsea locul.

Un show de lumini, sunete şi imagini cum nu s-a mai văzut în divertismentul pentru copii

Mă simţeam ca la un mare spectacol. Am mai văzut atâta desfăşurare de forţe la spectacolele Disney ajunse la Bucureşti, nu la o mână de oameni conduşi de o ardeleancă hotărâtă şi perfecţionistă.

Când în a început show-ul toţi copiii s-au ridicat în picioare, în braţele părinţilor sau pe scaune. era un murmur general, fiecare striga disperat „Mami, nu văd!”. Vedeau, dar ca la orice spectacol, nu vedeau ca şi cum ar fi fost în primul rând. Mii de fetiţe aveau pe cap cornetele de îngheţată ale fetiţei Zurli, mii de copii cunoşteau versurile cântecelelor pe de rost şi se vedea că repetaseră coregrafia îndelung. Ce să zic, şi eu am momente, oricât de prietenă mi-ar fi Mirela, în care aş vrea să mai ascultăm şi altă muzică, nu doar „Am o căsuţă mică”.

Ecrane imense le arătau ţi celor care nu vedeau perfect, ce se întâmplă pe scenă. Nu a fost nici un moment penibil, nici o întrerupere, nici o bâlbâială, nimic care să trădeze o mică fărâmă de neprofesionalism. O oră şi ceva, a trecut ca cinci minute, pentru că, Tanti Prezentatoarea şi Gaşca ei minunată a ştiut cum să ţină în priză copii şi părinţi deopotrivă. Oameni mari şi oameni mici au cântat şi au dansat tot timpul, au râs şi au ascultat cu ochii mari tot spectacolul. La final, cei mici nu voiau să plece şi iarăşi s-a format o ditamai mulţimea de oameni care aşteptau autografe. Am plecat de acolo cu zâmbetul pe buze, şi eu şi copii (nu ca alte dăţi când mă simţeam teribil de obosită după astfel de evenimente cu copii) şi până s-au culcat, au tot povestit diverse momente din spectacol şi au cântat pe rând toate piesele, semn că vineri seara, minim 4000 de oameni (capacitatea sălii Polivalente, căci a fost arhi plină) i-au pomenit pe aceşti minunaţi oameni care formează Gaşca Zuli.

Iată ce scria Mirela Retegan, a doua zi dis de dimineaţă pe Facebook (v-am zis că e neobosită): „Doamne, Doamne cât de frumos a fooost!!! Gândurile voastre bune s-au strâns deasupra Sălii Polivalente!
Zurli a fost ieri, cea mai frumoasă stare de spirit. Am râs, am plâns, am promis, am cântat, am dansat am respirat împreună timp de peste o oră, într-o lume a copiilor şi părinţilor fericiţi. „Polivalenta”- asta e numele cu care m-am ales de ieri. Vă iubesc şi vă mulţumesc vouă, tuturor celor care aţi fost în sală şi celor care ieri, v-aţi oprit din tot ce făceaţi şi aţi trimis un gând bun pentru mine şi colegii mei. #eusuntzurli

Vă dorim din suflet „La mulţi ani!” şi aştept cu drag să vin să vă văd şi peste 20 de ani.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora