fbpx

Căutare

Share this article

Expoziţia centrală Romanian Design Week va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni şi arhitecţi români. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 19-27 mai, la Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureştiului, situată pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ.

Simbol al modernismului şi al perioadei interbelice, Palatul Telefoanelor a reprezentat un punct de cotitură al arhitecturii bucureştene. Acesta a fost construit între anii 1929 – 1934, într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Construcţia a fost prima clădire înaltă cu schelet metalic din România, iar până în anii ’70 a rămas cea mai înaltă clădire din oraş. 

Expoziţia Romanian Design Week va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură şi arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri şi entităţi sau organizaţii creative din România. 

„Expoziţia centrală este, la fiecare ediţie a Romanian Design Week, o dovadă clară a faptului că industriile creative din România se dezvoltă şi se maturizează, dar şi un pretext şi un context ideal în care acestea să arate ce au produs mai de valoare în ultimul an, într-un cadru expoziţional special, de multe ori spectaculos. Este locul în care ne permitem să fim optimişti”, spune Andrei Borţun – CEO The Institute.

Expoziţia RDW este cea mai amplă galerie de proiecte şi idei care se remarcă prin creativitate şi care generează schimbare prin inovaţie. Ca în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziţiei sunt selectate de către echipa proiectului, alături de un board creativ, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director şi Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ştefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Selecţia proiectelor s-a făcut dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului. 

Arhitectura expoziţiei va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediţii de până acum, de arh. Attila Kim. Proiectele prezentate anul acesta în cadrul expoziţiei vor fi evaluate şi de un board creativ internaţional, care va alege execuţiile favorite din cadrul ediţiei 2018. 

Pe lângă expoziţia centrală, Romanian Design Week propune anul acesta şi o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar şi oportunitatea abordărilor complementare în design, precum şi o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spaţiilor şi a iniţiativelor care promovează şi încurajează dezvoltarea designului şi a industriilor creative locale. 

Mai multe informaţii despre programul complet RDW găsţi pe institute.ro.

 

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO