S-a inventat decantorul care împiedică aerarea vinului
Vă place să beţi un pahar de vin, alb, rozé sau roşu, la sfârşitul unei zile grele de muncă? Evident! Dar cu restul sticlei ce faceţi? Desigur, pornesc de la prezumţia că beţi doar un pahar (hai, două!). De obicei, sticla va lua drumul frigiderului, asta după ce îi puneţi din nou dopul original (în cazul cel mai puţin fericit), sau un dop special (în cazul în care aveţi o pompă de vid pentru vin).
În ambele situaţii, vinul se va altera, în câteva zile – ceva mai repede dacă îi puneţi dopul original şi ceva mai lent dacă folosiţi pompa de vid. Durata de viaţă a unui vin deschis şi păstrat la rece variază între 1-2 zile până la maxim o săptămână. Desigur că totul depinde şi de calitatea vinului, dar, oricât de bun ar fi acesta, mai mult de o săptămână rar se poate păstra un vin deja deschis.
Şi totuşi, nu trebuie sa disperaţi, fiindcă s-a inventat o soluţie pentru a nu mai irosi vinul şi pentru a-l păstra mai multe săptămâni, fără să se altereze: „Wine Squirrel Decanter”. Este vorba despre un decantor paradoxal şi ingenios în acelaşi timp, care, în loc să accelereze aerarea, încetineşte foarte mult degradarea vinului şi împiedica contactul acestuia cu aerul. Cum funcţionează acest dispozitiv simplu şi totuşi formidabil de eficient, puteţi vedea în filmul de mai jos.