Bahamas: vacanţe de lux pe insula care nu cunoaşte îngheţul
Plaje albe cu nisip fin, valuri turcoaz şi soare fără nori. Ce poţi să îţi doreşti mai mult, pentru a avea o vacanţă perfectă? Bahamas, supranumită şi Insula Paradisului, se poate lăuda cu aceste ingrediente tot timpul anului. De fapt, se spune că Bahamas nu cunoaşte noţiunea de îngheţ. Cea mai joasă temperatură înregistrată anual este în jur de 17 grade Celsius.
Cu aproape 6 milioane de vizitatori în 2012, majoritatea veniţi în croaziere de lux, Bahamas se poate lăuda cu titlul de destinaţie turistică de top. Dacă vreţi un loc în care să vă relaxaţi cu adevărat, l-aţi găsit. În Bahamas viaţa are un alt ritm, graba nu există, iar agitaţia marilor oraşe e repede uitată.
Clădirile coloniale britanice, zugrăvite în culori pastel, care acum găzduiesc boutiqe-uri şi cafenele chic, par dezlipite din cărţile de colorat. De când lanţul hotelier de lux Atlantis a debarcat pe insulă în 1998 cu construcţia celebrului său resort, multe hoteluri şi restaurante celebre l-au urmat. Todd English, Jean-Georges Vungerichten şi Nobu Matsuhisa sunt nume cunoscute aici. Ocean Club One and Only sau clubul Cafe Martinique, inspirat de filmele cu James Bond sunt absolut de neratat.
Huntington Hartford, celebrul playboy al anilor ´50 a avut o influenţă importantă asupra dezvoltării ulterioare a insulei, prin decizia lui de a îşi transforma proprietatea într-un resort de lux pentru prieteni. Astfel a luat naştere One and Only. La vremea respectivă, investiţia a fost de 10 milioane de dolari. Şi nu s-a făcut rabat de la nimic. Grădinile resortului sunt inspirate de grădinile de la Versailles şi se deschid spre ocean. Toate fântânile şi statuile sunt antichităţi importate din Europa. Astăzi, One and Only rămâne una din destinaţiile-far ale insulei şi atrage în continuare clienţi bogaţi, în căutare de relaxare, discreţie şi lux fără limite.
Tot Hartfdord a construit şi The Kilkee House, un celebru loc de party care a atras de-a lungul timpului numeroase celebrităţi şi capete încoronate în căutare de distracţie. Frank Sinatra, Clark Gable, Errol Flynn, The Beatles, Peter O’Toole, Pierce Brosnan – i-au trecut cu toţii pragul. Proprietatea a fost scoasă la licitaţie în luna ianuarie a acestui an, pentru un preţ de pornire de 11 milioane de dolari.
Desigur, dacă aveţi chef de ceva mult mai casual, de-a lungul falezei abundă micile restaurante şi cafenele care servesc băuturi cu farmec local şi sandwich-uri sau tapas. Shopping puteţi face la mărcile mari, prezente fie în districtul comercial din Nassau, fie în galeriile marilor hoteluri. Dar, printre magazinele de lux pline de farmec şi culoare locală se găsesc mici negoţuri care vând trabucuri cubaneze, caftane şi şaluri colorate, bijuterii şi suveniruri. Nu le evitaţi! Puteţi găsi chilipiruri care să vă bucure sufletul mult timp după ce vacanţa va fi devenit doar o amintire frumoasă.
Ca orice destinaţie din Caraibe, Bahamas este, desigur, locul ideal pentru adepţii sporturilor acvatice. Plimbări cu barca, scuba diving, snorkeling, pescuit – opţiunile sunt nenumărate, iar micile companii locale se întrec în a oferi turiştilor servicii cât mai complete în condiţii de deplină siguranţă.
Pe insulă există, practic, toate lanţurile hoteliere celebre, aşa că aveţi de unde alege când vine vorba de cazare. De la locaţii de lux extrem (Pink House Resort, Atlantis, One and Only) până la hoteluri mai mici şi mai puţin scumpe (Harbor Breeze, Graycliff Hotel), Bahamas are opţiuni pentru toate buzunarele.
Iar dacă nu vreţi să petreceţi o vacanţă întreagă aici, însă nu v-ar deranja o scurtă vizită, toate marile linii de croazieră au Bahamas ca destinaţie – cu plecare fie din Europa, fie din Florida.
Orice decizie aţi lua, o vacanţă în Bahamas este un „must do” -măcar o dată în viaţă.