Cât costă o vacanță în Madagascar și ce poți vedea pe ”al optulea continent” al lumii - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cât costă o vacanță în Madagascar și ce poți vedea pe ”al optulea continent” al lumii

Mai mult de 80% din speciile de plante și din fauna existentă aici sunt endemice – nu le mai întâlnești niciunde pe glob, iar asta se datorează și faptului că insula nu a fost populată decât în ultimul mileniu.
Share this article

Despre Madagascar se știu mai multe din filmele cu același nume și din poveștile fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, fugit din România pe insula din estul Africii. Dar despre Madagascar s-ar putea vorbi ore întregi fără să repeți vreo informație. Numită în mod frecvent și cel de-al optulea continent, insula, a patra ca mărime din lume, este o minunăție a naturii ce adăpostește mii de specii de animale unice și plante spectaculoase. Dacă ți-am trezit interesul trebuie să știi și cât costă o vacanță în Madagascar și la ce să te aștepți în vizita de acolo.

Cât costă o vacanță în Madagascar – Cum ajungi și de câți bani ai nevoie

Așa cum probabil te așteptai, drumul până în Madagascar nu e unul tocmai la îndemână pentru că nici nu se pune problema de vreun zbor direct în acea direcție. Cele mai la îndemână variante sunt cu escală în Europa, Air France având zboruri bune înspre Antananarivo, capitala țării și prin Orientul Apropiat, cu Turkish Airlines. Dacă alegi varianta obișnuită, București – Paris – Antananarivo, pregătește-te să stai pe drumuri mai mult de 24 de ore, pentru că escala este destul de mare.

Prețul unei vacanțe în Madagascar depinde și de perioada în care vrei să mergi acolo, dar și de planurile tale pentru acele zile. Dacă vrei să descoperi insula în profunzime, cu ale ei minunății unice, cel mai indicat este un circuit de 12-14 zile care să te poarte prin principalele orașe de acolo, dar mai ales prin parcurile și rezervațiile naturale care au făcut-o celebră în întreaga lume. Sigur, o astfel de experiență nu e una tocmai la îndemână – costă între 2700 și 4000 de euro – dar va fi cu siguranță una ce va concura pentru primele locuri în topul cu cele mai frumoase locuri vizitate.

Dacă tot ce-ți dorești este să lenevești pe o plajă albă ca zăpada, mărginită de una dintre cele mai albastre mări pe care le-ai putea vedea vreodată, sejurul poate fi ceva mai ieftin. O vacanță de 9 zile la un hotel de 4 stele, cu pensiune completă, dacă este luată din timp poate fi cumpărată cu 1000 de euro de persoană, dar asta dacă găsiți oferte gata făcute la o companie de turism. Prețurile pot crește văzând cu ochii dacă vrei să te bucuri de un resort special, de băuturi alcoolice din import sau îți vine pofta și de niște excursii în zonă. Și o să-ți vină pentru că nu ai cum să reziști frumuseților de pe insulă.

Ce e de văzut în Madagascar și care sunt lunile propice pentru vacanță

Madagascar are o suprafață de 2 ori și jumătate mai mare decât cea a României și are peste 25 de milioane de locuitori. Este, în același timp, una dintre cele mai sărace țări de pe glob, aproape trei sferturi din populația ei trăind cu mai puțin de 1 dolar pe zi.

Pe insulă găsești de la plaje exotice la munți înalți, mai înalți decât la noi, dar și mai multe tipuri de climă: tropicală, subtropicală, ecuatorială și aridă. Mai mult de 80% din speciile de plante și din fauna existentă aici sunt endemice – nu le mai întâlnești niciunde pe glob, iar asta se datorează și faptului că insula nu a fost populată decât în ultimul mileniu. Cel mai riscant e sezonul ploios – din noiembrie până în martie – când cicloanele pot aduce cu ele probleme serioase. Din martie până spre finalul toamnei ai însă șanse excelente de a avea parte de vreme bună ca să explorezi cât mai mult din această insulă plină de surprize.

Dacă tot ajungi în Madagascar, nu rata celebra alee a baobabilor, devenită iconică pentru această țară. Se găsește relativ aproape de Morondava, principala stațiune din estul insulei și încearcă să prinzi acolo apusul. Vei avea parte de niște imagini și amintiri spectaculoase.

Iar dacă vrei să simți atmosfera locului alege o excursie pe râul Tsiribihina, una ce-ți va purta pașii prin satele malgașe, unde vei vedea cum trăiesc oamenii de sute de ani și le vei cunoaște câteva dintre obiceiuri.

Parcul Național Andasibe este locul în care vei vedea lemuri cât să-ți ajungă pentru o viață întreagă pentru că aceasta este casa lor și se comportă ca atare. Așa că să nu te miri dacă te vei trezi cu unul în brațe sau poate chiar pe cap. Nici cameleonii nu vor fi timizi și te vor lăsa să te bucuri în voie de splendoarea lor.

Nosy Be este o insulă aflată în nord-vestul insulei mari, Madagascar și este cea mai populară destinație printre turiștii dornici să se bucure de plajă. Nisip fin, intrare lină în ape limpezi, palmieri care fac o umbră perfectă și resorturi pentru turiști pretențioși, nimic nu lipsește din peisaj. Acum, dacă ești totuși curios să vezi cum arată paradisul fugarului Mazăre, poți merge în vestul Madagascarului, la Mantasaly Resort. Să nu te miri însă dacă acolo nu știe nimeni de el sau de faptul că e condamnat în România. Insularii nu sunt interesați de știrile internaționale și nici de alte probleme aflate departe și ce nu au niciun impact asupra vieții lor.

Antananarivo, capitala Madagascarului, nu trebuie ratată. Construit la 1600 de metri altitudine, orașul păstrează urmele regatului bogat ce a fost odinioară: ruinele Palatului Regal, orașul vechi colonial sau parcul lemurienilor.

Nu uita însă că, așa cum spuneam, Madagascarul este o țară extrem de săracă, iar boli precum rabia, ciuma bubonică și malaria sunt comune acolo așa că informează-te înainte să pleci despre vaccinurile de care ai nevoie, precum și de zonele de risc, cele marcate de conflicte sau în care atacurile armate ale hoților sunt frecvente.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora