Cât costă o vacanță în Varșovia, orașul renăscut după al Doilea Război Mondial - LIFE.ro
Sari la conținut

Capitala Poloniei, Varșovia, este o destinație europeană de top. Istoria fascinantă a acestei capitale atrage milioane de turiști din întreagă lume, care vor să admire “orașul Phoenix”, renăscut din propria cenușă după ce a fost distrus în Al Doilea Război Mondial. Clădiri cu o arhitectură deosebită, un centru istoric superb, restaurante și cafenele cochtele, unele dintre cele mai interesante muzee din lume, locuri de rezonanță istorică – toate acestea fac din capitala Poloniei o destinație de neratat. Cât costă o vacanță în Varșovia? Comparativ cu alte orașe europene, Varșovia este foarte accesibilă, cu preturi bune la biletele de avion, cazare sau mâncare.

Vezi și: Cele mai frumoase orașe din Polonia. Locuri memorabile încărcate de istorie

Cât costă o vacanță în Varșovia, orașul pe care Hitler îl voia distrus

După ce a ocupat orașul la începutul războiului, Hitler nu vedea Varșovia mai mult decât o gară în drumul trupelor naziste spre cucerirea restului Europei. Naziștii au distrus sistematic orașul – clădire după clădire, stradă după stradă. Nici după eliberare nu a avut o soartă prea bună, sovieticii nefiind mult mai blânzi. După toate dramele prin care a trecut, orașul a renăscut și Varșovia este astăzi una dintre cele mai frumoase capitale europene. Clădirile și străzile au fost reconstruite, iar muzeele din oraș așteaptă turiștii să le spună povestea tristă a orașului, dar cu final fericit. Muzeul Insurecției din Varșovia, inaugurat în 2004, este un omagiu adus celor care au luptat și au murit pentru libertatea țarii.
Centrul vechi al orașului este… vechi doar nu numele. Clădirile care datau din secolul al XIII-lea au fost și ele distruse, însă cele care le-au luat locul sunt la fel de frumoase. Meticulos reconstruită, zona se află acum sub protecția UNESCO.

sursa foto: istock

Cât costă o vacanță în Varșovia – biletul de avion

Din București poți ajunge în Varșovia atât cu Blue Air, cât și cu Wizz Air, cele două companii low cost care operează la noi în țară. Luate din timp, biletele de avion pot avea prețuri foarte bune, dar, ca idee, trebuie să pui de o parte circa 100 de euro pentru transport.

Cât costă o vacanță în Varșovia – mâncarea

Ai o mulțime de variante de masă în Varșovia – de la street food la restaurante de top. Daca ai un buget mai redus, nu ignora shaormeriile de pe stradă. Restaurantele vietnameze au și ele oferte de nerefuzat, la cele mai mici preturi. O masă de două persoane la un restaurant de nivel mediu, cu trei feluri de mâncare, costă circa 30 de euro. Un meniu combo la McDonalds costă 4.6 euro, o cafea 2.3 euro, la fel cât o bere la draft la 0.5 l.

Cât costă o vacanță în Varșovia – transportul

Te vei descurca excelent cu transportul public în Varșovia: în oraș sunt circa 200 de linii de autobuz și 30 de tramvai. Există și metrou, însă nu ajunge în prea multe zone turistice, deci probabil nu vă va fi de mare ajutor. Poți închiria și o mașină – vei găsi o parcare cu plată chiar în centrul orașului. Ca să iți faci o idee despre cât vei aloca pe transport, trebuie să știi că o călătorie cu autobuzul costă un euro, tariful de pornire la taxi este de 1.8 euro, iar kilometrul 0.55 eurocenți.

Cât costă o vacantă în Varșovia – cazarea

Pentru un city break în Varșovia, ideal ar fi să te cazezi în centru. Pe booking.com sunt listate 400 de holeturi de trei stele în centrul Varsoviei, deci ai de unde alege. Poți găsi condiții foarte bune de cazare la aceste hoteluri începând de la 50 de euro pe noapte. Desigur, pentru cei cu bugete mici există varianta hostel, iar pentru bugete generoase – hoteluri de cinci stele, cu condiții de lux. Poți sta la cinci stele cu 100 de euro pe noapte, urmărind ofertele de pe site-urile de specialitate.

Cât costă o vacanță în Varșovia – obiectivele turistice

În Varșovia sunt atâtea de văzut, încât o mare parte din buget se va îndrepta către obiectivele turistice. Palate, catedrale, muzee, gradina zoologicală și cea botanică vă așteaptă să le vizitați.
Palatul și parcul Lazienki sunt pe lista oricărui turist. E gratis să te plimbi prin superbul parc, însă pentru vizitarea palatului trebuie să plătești circa 6 euro.

Muzeul Insurecției este și el unul dintre principalele obiective turistice ale orașului, iar un bilet de intrare costă circa 4.6 euro.

Muzeul Polin, dedicat istoriei evreilor din Polonia, a fost desemnat în 2016 unul dintre cele mai bune muzee din Europa. Intrarea costă circa 6 euro.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora