Creveții sunt delicioși, indiferent de felul în care alegem să îi preparăm. Cel mai adesea creveții se prepară simplu, pe grătar sau pe tigaie, sosul fiind cel care le dă savoare. Dar ce vin se bea la creveți?
Creveții la grătar sau pe tigaie sunt buni cu aproape orice fel de vin alb sau rose. Dar adesea creveții sunt însoțiți de un sos, așa că adevărata provocare este ca vinul să se potrivească și cu acest preparat. Dacă reușim această asociere, atunci vom avea parte de o masă minunată.
Ce vin se bea la creveți la grătar / pe tigaie cu sos de ierburi aromatice
Alegerea preferată a specialiștilor în această situație este vinul Sauvignon Blanc.
Sauvignon Blanc are o aromă care merge de minune cu verdețurile din sos. Așa că poți savura creveții preparați pe grătar sau pe tigaie alături de un sos pesto sau salsa verde, împreună cu un pahar de vin Sauvignon Blanc.
Vinurile albe de tip Sauvignon Blanc merg foarte bine și cu creveții serviți cu sos vinaigrette sau salată verde.
Ce vin merge cu creveți serviți alături de sosuri grase și aromate
Vinurile rose merg foarte bine cu creveții făcuți simplu pe grătar, însă sunt o alegere bună și pentru creveții serviți alături de sosuri bogate în grăsimi sau extrem de aromate. Mănâncă cu încredere creveți la grătar / pe tigaie cu sos alioli sau cu sosuri pe bază de unt, alături de un vin rose.
Dacă ai creveți îmbrăcați în bacon sau serviți alături de un sos intens la gust, cum ar fi romesco, poți bea un pahar de vin rose cu arome fructate.
Ce vin se bea la creveți picanți sau cu arome tropicale
Specialiștii recomandă vinurile demiseci în cazul în care preparăm creveții cu condimente picante sau tropicale. De exemplu, creveții gătiți în stil asiatic merg cu un Riesling ușor dulce. Tot Rieslingul demisec merge în asociere cu sosuri salsa pe bază de fructe. Și Chenin Blanc demisec este o alegere excelentă.
Rețeta de creveți picanți la grătar sau pe tigaie
Dacă ești în căutarea unei rețete simple, dar delicioase de creveți, noi îți dăm o idee: creveți picanți la grătar. Merg și pe tigaie, dacă nu ai un grătar special pentru prepararea creveților.
Ingrediente:
– O căpățână de usturoi
– O lingură de sare
– O jumătate de linguriță de piper cayenne
– O linguriță de paprika
– Două lingurițe de zeamă de lămâie
– Un kg de creveți decorticați
– Două linguri de ulei de măsline
– Opt felii de lămâie
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 6 minute
Gata în: 21 de minute
Pune grătarul (sau tigaia) pe foc și lasă-l suficient cât să ajungă la o temperatură medie.
Într-un castron mic, zdobește usturoiul cu sarea. Amestecă piperul cayenne cu paprika, adăugă uleiul de măsline și zeama de lămâie, pentru a forma o pastă. Nu uita să adaugi și usturoiul zdrobit în prealabil. Pune creveții în castron în sosul obținut și amestecă bine.
Ia apoi creveții și așează-i pe un grill sau pe o tigaie (în cazul în care nu ai grătar) și lasă-i la foc câte 2-3 minute pe fiecare parte. Servește-i cu zeama de lămâie.