Cele mai tari experienţe turistice la Cannes - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai tari experienţe turistice la Cannes

Cannes e este una dintre destinaţiile de bifat pentru turişti, în special pentru luxul vibrant al regiunii, dar şi pentru că extrem de multe vedete şi-au cumpărat locuinţe în acest mic orăşel.
Share this article

Zilele acestea se desfăşoară Festivalul de film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate filmului, din Europa.

Ca turist la Cannes, nu ai prea multe lucruri de făcut. Nu există nici o galerie vitală, nici un monument istoric remarcabil, precum nici amintiri vibrante a unor foşti mari locuitori. Cu toate acestea e este una dintre destinaţiile de bifat pentru turişti, în special pentru luxul vibrant al regiunii, dar şi pentru că extrem de multe vedete şi-au cumpărat locuinţe în acest mic orăşel.

Dacă te afli zilele acestea la Cannes, iată ce ne sugerează specialiştii în turism ai uneia dintre cele mai importante publicaţii, The Telegraph, pentru a avea parte de cele mai tari experienţe turistice.

O plimbare de-a lungul golfului Cannes

Splendida promenadă La Croisette ce înconjoară golful reprezintă practic scena spectacolului ce înseamnă Cannes. Combinaţia dintre apa sărată şi strălucitoare ce întâlneşte verdeaţa de pe mal, face ca peisajul să fie unul deosebit. Pe acestă promenadă vei vedea oameni de tot felul, de la tineri frumos, la familii cu copii şi până la femei extrem de bronzate ce plimbă câini stilaţi. De asemenea, tot pe promenadă îi vei întâlni şi pe cei ieşiţi la jogging, pe cei care se plimbă cu rolele sau cu skateboard-urile, dar şi clovni pe picioroange, toţi oferind o imagine pestriţă, dar interesantă pentru cei care privesc de sub umbrele sau de la terasele barurilor şi restaurantelor poziţionate pe promenadă.

Explorează scena cinematografului

În ciuda covorului roşu care se întinde în fiecare an prin luna mai pentru Festivalul de film, Palais des Festivals obişnuia să aibă elocvenţa arhitecturală a unei centrale nucleare. Acum vopsită în alb strălucitor reprezintă un fundal excelent pentru toţi cei care se fotografiază lângă ea, precum şi pentru vedetele în ţinute strălucitoare.

Şi vorbind despre vedete, în partea de jos a clădirii se pot vedea amprentele mâinilor lăsate în pavaj de cele mai proeminente figuri ale filmului.

Admiraţi priveliştea de la cele mai mari hoteluri din Cannes

Amplasate cu faţa la mare, cele mai importante hoteluri din Cannes au fost locul de încântare pentru multe generaţii ale elitelor lumii. Acestea se aliniază imposibil pe cealaltă parte a drumului: Hotel Majestic, La Malmaison (o vilă privată din secolul al 19-lea deschisă acum publicului larg), belle epoque Carlton Hotel, urmate de mai modernele Palais Stéphanie (acum JW Marriott) ce încorporează şi faţada Palais des Festivals, dar şi hotelul art deco Martinez. Între ele se află grădini, locuri de joacă şi întinderi de apă unde a-i putea să-ţi pierzi copilul (sau soţul) „jucându-se” cu bărcile controlate de telecomandă.

Te poţi pierde în labirintul străduţelor înguste

Înainte ca cei bogaţi şi celebri să descopere acest oraş, Cannes a fost un mic sat de pescari a cărui populaţie era concentrată pe Suquet Hill (o întindere în formă de vârf de săgeată ce porneşte din port). Pescarii şi ceilalţi oameni din sat probabil duceau o viaţă grea în acest labirint de străzi sinuoase şi trepte abrupte.

Labirintul a supravieţuit până azi şi este colonizat de baruri, restaurante şi magazine care vânt lucru ne esenţiale, precum souveniruri.

Le Suquet are totuşi o atmosferă aparte. Mergi dimineaţa devreme sau seara târziu ca să înţelegi locul şi modul de viaţă. Începi cu Rue St Antonie şi apoi lasă-ţi paşii să umble liberi.

Descoperă comorile unei foste mănăstiri

În vârful dealului Suquet, această clădire din secolul al 11-lea a fost cândva locul principal în care se adunat călugării Lérins. Acum este muzeu ce expune diverse colecţii electice, de la materiale arheologice la instrumente muzicale  sau un ansamblu de artă şi artefacte etnice de primă clasă de pe cele cinci continente. Merită vizitat, mai ales în prima duminică din lună, din noiembrie şi până în martie când intrarea este gratuită. Priveliştea din vârful turnului îţi taie respiraţia, asta dacă o mai ai după ce ai urcat 109 trepte.

O escapadă pe insulele secrete din apropiere

La – minute de Cannes se află Isles de Lérins, două insule încântătoare alterate şi ele de opulenţa şi preţurile costisitoare ale oraşului Cannes: Ile Ste-Marguérite şi Ile St-Honorat. Din nu se ştie ce motive, nu poţi face o călătorie dus-întors la ambele insule, ci poţi merge să vizitezi una, să revii apoi la Cannes şi a doua zi să o vizitezi pe cealaltă.

Ile Ste-Marguérite este faimoasă pentru mirosul de pin şi eucalipt ce te loveşte imediat ce cobori de pe feribot, ea fiind cea mai mare dintre cele două insule, cu câteva restaurante mici, dar extrem de costisitoare.

Intră în atmosfera unui fort vechi

Asmenea multor forturi franceze aşezate pe coastă, Fort Royal de pe insula Ile Ste-Marguérite nu a fost prea mult folosit pentru apărare, ci s-a dovedit o foarte bună închisoare pe care o ţii minte din „Omul cu masca de fier”. Acesta a fost închis aici timp de 10 ani din anul 1687. Nimeni nu este însă sigur cine a fost acest om. Fratele lui Louis al XIV-lea născut dintr-un adulter? Un datornic notabil? Copilul provenit dintr-o aventură ce a avut loc între valetul şi soţia lui Louis al XIV-lea? Ghicitorile pot continua.. Indiferent care este adevărul, masca de fier a fost păstrată, precum şi dovezi cum că aici au fost închişi pastori francezi din cauza credinţelor lor religioase.

Vizitează poate cea mai importantă mănăstire a creştinităţii

Pleacă la drum spre Ile St-Honorat înarmat cu multă modestie. Insula a fost condusă de călugări în ultimii 1500 de ani. Cristercienii primesc vizitatori atâta vreme cât aceştia sunt liniştiţi, modeşti şi, cel mai important, obişnuiţi cu pelerinajul şi patronaţi de papă.

După asta, în mod inevitabil, vei ajunge la magazinul modern al mănăstirii. Ca peste tot, şi călugării din St Honorat se ocupă cu treaba Domnului şi fac vin şi băuturi alcoolice pe care le vând cu preţuri foarte mari.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora