Do not push the button! Ce este Google Home, cum se foloseşte şi de unde îl poţi cumpăra?
Google Home este un difuzor Wi-fi ce se conectează prin bluetoth la smartphone şi care funcţionează ca un centru de control inteligent al casei pentru întreaga familie. Îl poţi folosi pentru a reda filme, muzică şi alte forme de entertainment în întreaga casa, pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi fără efort şi pentru a afla de pe Google ce vrei să ştii.
Dispozitivul în sine are baze ce pot fi schimbate între ele, disponibile în diferite culori şi cu diferite finisaje (precum metal sau ţesătură), lucru ce-ţi permite să le integrezi perfect în designul casei tale.
Sub această carapace există un difuzor încorporat care poate reda melodii şi care îi permite lui Google Assistant să vorbească cu tine. Deasupra acestui dispozitiv există un ecran tactil capacitiv cu patru LED-uri.
Vei folosi dispozitivul pentru a interacţiona cu casa, pentru a declanşa Google Assistent, pentru a ajusta volumul şi aşa mai departe. Butoanele reprezintă doar microfoane duale care îţi ascultă vocea. Există un singur buton mut pe carcasă. Conform specialiştilor de la Google, dispozitivul este capabil să filtreze şi să distingă vorbirea de alte zgomote, oferind „cea mai bună recunoaştere a vocii din clasa sa”.
Atunci cand spunem „OK Google”, partea superioara se aprinde, iar astfel putem sa interactionam cu gadget-ul.
Difuzorul dispune de două radiatoare pasive orientate spre partea laterală care oferă o gamă completă ce cuprinde sunete înalte clare şi bas bogat.
Cum funcţionează Google Home?
Redare de muzică şi video
Deaorece Google Home este un difuzor Wi-fi, poate să trasnmită muzică direct de pe Cloud. Cu el poţi accesa melodii, playlist-uri, albume şi podcasts-uri de pe serv iciile preferate de muzică, doar cerând asta cu ajutorul vocii tale. Sau, dacă preferi, poţi trimite muzică de pe dispozitivele Android sau IOS prin Google Cast. Acesta din urmă este important deoarece, cu suport Google Cast, vei putea folosi Google Home pentru a controla alte dispozitive conectate în casă.
Dar asta nu e tot. Google Home îţi permite să controlezi şi conţinutul video. Să spunem că vrei să vezi ultimul episod din Daredevil pe Netflix sau nişte filmuleţe scurte de pe Youtube. Doar comandă acest lucru cu ajutorul vocii tale şi conţinutul video va apărea pe televizor (din nou, cu ajutorul Google Cast).
Centrul unei case inteligente
Google Home poate fi un centru de control pentru întreaga casă deoarece are acces la Google Assistant. Poate ajuta la controlul dispozitivelor casnice inteligente din căminul nostru, precum întrerupătoare, setarea alarmelor, pornirea căldurii, programarea întâlnirilor sau compunerea listelor de cumpătăruri.
Google plănuieşte ca în scurt timp să lucreze împreună cu dezvoltatorii astfel încât să putem controla lucrurile din afara casei, precum comanda unui taxi, un serviciu de livrare a cinei sau trimiterea unui buchet de flori unei persoane dragi. Partea cea mai bună este că vei putea face asta doar vorbind cu Google Home.
Ask Google
Cu ajutorul funcţiei „My Day”, vom avea acces la un rezumat al activităţilor zilnice: informaţii despre starea vremii, traficul din oraş, timpul parcurs până la serviciu, întâlnirile din ziua respectivă, sau alte activităţi care dorim să ne fie amintite înainte să ieşim din casă.
Când avem mâinile ocupate, putem activa Google Assistent să îi cerem să apeleze o anumită persoană din agendă, să deschidă anumite aplicaţii, să introducă în calendar anumite întâlniri sau să-i cerem alte informaţii online, fără să fim nevoiţi să accesăm paginile de internet. Îi putem cere informaţii despre o reţetă culinară, singurul inconvenient fiind că deocamdată acestea sunt oferite doar în limba engleză.
Poţi cere informaţii de pe Wikipedia, având acces la cei 17 ani de experienţă în căutarea pe Google.. Poţi pune întrebări specifice precum: Care este conţinutul de grăsimi al unui avocado? Sau Care este scorul cu care a câştigat Simona Halep?
Ce rol joacă Google Assistant în Google Home?
În 2016, Google a anunţat lansarea unei adaptări a Google Now şi Ok Google. Se numea Google Assistant şi este un program, o „interfaţă conversaţională”, ce poate totodată să controleze dispozitivele smart pe care le ai în casă sau chiar să citească şi să interacţioneze cu mesajele scrise.
De exemplu, când spui „Ok, Google” iar apoi ”Ce film este în seara asta?”, Google Assistant îţi va arăta programul filmelor de la cinematograful cel mai apropiat de tine. Dacă adaugi că vrei să mergi cu copiii, tot Google Assitant îţi va face o listă cu filme potrivite pentru copii. Poţi spune apoi, „Hai să mergem la Cartea Junglei”, iar Google Assistant poate face rezervările online. Iar dacă te întrebi dacă filmul Cartea Junglei este bun, Google Assitant îţi va afişa cronici, rating-uri şi traillerul filmului. Google Assitant este capabil să adune toate întrebările tale pentru a determina contextul şi a-ţi oferi cele mai bune informaţii. Poate face lucruri de bază precum reproducerea itinerariului de călătorie, afişarea programului zilnic şoi multe altele. Însă Google Home nu este singurul dispozitic cu acces la Google Assitant, deoarece acest soft poate fi instalat şi pe android.
Principalele magazine de electrocasnice au scos la vânzare Google Home şi costă aproximativ 600 de lei.