Căutare

Share this article

V-aţi adresat vreodată (la modul serios) această întrebare? Ce poveşti aveţi din această perioadă (luuungă) de tranziţie? Şi cum aţi supravieţuit? De aproape 30 de ani ne aflăm pe drumul de la un regim la altul, dinspre comunism înspre capitalism, sau înspre ce a mai rămas din el. Am trecut cu toţii prin etapele tranziţiei: momentul Revoluţiei din 1989, tulburii ani ’90, schimbările percepute după intrarea României în Europa, în anul 2007, prin momente bune şi prin momente de declin ale societăţii.

Ne amintim cu toţii etapele macro, dar ce se întâmplă cu cele micro? Cum am parcurs fiecare dintre noi acest drum şi ce impact a avut el asupra vieţii noastre personale şi asupra familiei din care facem parte?

Pornind de la aceste întrebări s-a născut şi cea de-a doua ediţie Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu, un proiect care îşi propune să arhiveze poveşti ale oamenilor obişnuiţi, spuse live chiar de ei, şi capabile să-i inspire şi pe alţii.

În ce constă acest proiect? Oameni din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă şi de gen care trăiesc azi în România povestesc live pe scenă o întâmplare din timpul perioadei de tranziţie care le-a marcat viaţa. Fiecare poveste e adevărată şi fiecare voce care o spune este autentică. Aceste spectacolele se plasează între ideea de documentar şi teatru.

Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu (ediţia a doua) are loc pe 5 martie, de la ora 20:00, la ARCUB (Lipscani nr. 84-90).

Iniţiatorii proiectului vor să afle care au fost experienţele cele mai puternice de după 1989 ale oamenilor obişnuiţi din România. Au trimis invitaţii către 100 de persoane cu rugămintea de a povesti „Cum au supravieţuit tranziţiei (de la comunism la capitalism)?”. Vor fi alese poveştile care aduc un punct de vedere personal, unic şi semnificativ pentru traseul unei persoane, având credinţa că fiecare dintre noi este relevant pentru tabloul mai mare din care facem cu toţii parte

La spectacolul din 5 martie veţi vedea o imagine a României, aşa cum arată ea astăzi, după 100 de ani de existenţă.

Poveştile spuse în finala primei etape a proiectului pot fi vizionate online pe microistoria.ro. După încheierea celei de a doua ediţii, poveştile finaliste vor fi adăugate şi ele în aceeaşi arhivă online. Găsiţi detalii pe pagina de facebook sau pe YouTube

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO