„My name is Katya, I’m 41 and i am a crime survivor”. Numele meu e Katya, am 41 de ani şi am supravieţuit unui atac – aşa începe povestea inelului Nimb, un proiect cât se poate de personal pentru autoarea lui, dar care poate salva vieţi la scară largă.
Ekaterina Romanovskaya, sau Katy Roma din Moscova, a supravieţuit unui atac brutal acum 16 ani. Cicatricile i-au rămas pe corp, însă în loc să accepte statutul de victimă, a ales să schimbe ceva. Katya s-a alăturat unei echipe de inventatori pentru a crea o bijuterie demnă de James Bond.
Această bijuterie minimalistă ascunde sub designul stylish o tehnologie capabilă să alerteze autorităţile sau pe cei dragi – în cazul în care purtătorul este în pericol. Este nevoie doar să apeşi butonul de panică timp de 3 secunde. Alerta este trimisă odată cu coordonatele tale GPS din acel moment. Atenţie: butonul de panică este accesibil purtătorului chiar şi în cazul în care acesta are mâinile legate.
Odată mesajul trimis, inelul vibrează ca să te asigure că ajutorul e pe drum. Gadgetul de la purtător se poate sincroniza cu o aplicaţie pentru dispozitive mobile care poate stoca şi apela numerele de telefon ale persoanelor dragi sau ale contactelor pentru cazurile de urgenţă.
Bateria inelului Nimb are nevoie de reîncărcare o dată la 2 săptămâni. Gadgetul este rezistent la apă şi dispune de funcţia de înregistrare audio prin care telefonul sincronizat al proprietarului începe să stocheze probe din timpul atacului, imediat ce butonul de panică a fost apăsat.
Inelul, care a fost subiectul unei campanii de crowdfunding de succes, va fi gata în martie 2017 şi va costa 132 de euro. Poate fi soluţia ideală nu doar în cazurile de agresiune, ci şi în cazul părinţilor care vor să îşi protejeze copiii, în cazul bătrânilor cu probleme de sănătate, în caz de cutremur, inundaţii şi alte dezastre.
O descriere pe larg a prototipului găsiţi aici.